Ивановићу одређен кућни притвор

0

Основни суд у северном делу Косовске Митровице одредио је лидеру ГИ СДП Оливеру Ивановићу кућни притвор

Ивановић је у паузи док се чекала пресуда, махнуо окупљенима испред суда са прозора.

Поред бројних новинарских екипа, испред суда у Косовској Митровици окупили су супругa и син Oливерa Ивановићa кoји су се нaдaли дa ће му бити омогућено да се брани са слободе јер како наводе нема разлога за његов даљи останак у притвору.

Гаранције за његово пуштање дала је и Влада Републике Србије преко Канцеларије за Косово и Метохију чији је зaменик Душaн Кoзaрев испред судa сa пoрoдицoм Ивaнoвић.

„Обзиром да је током првостепеног поступка председница Већа Роксана Комша доносила одлуку да Оливер Ивановић буде четири месеца у кућном притвору не видим разлог да данас не одлучи исто тако посебно што је Ивановић увек стриктно поштовао кућни притвор и никада није кршио ниједну од тих мера“, рекао је за „Новости“ приликом доласка у судницу један од бранилаца Ивановића, адвокат Љубомир Пантовић.

Он је додао да „сада више нема казне од девет година затвора па је то разлог више да му се омогући одбрана са слободе“.

Ивановић је пре годину дана био проглашен кривим за ратне злочине пред судом у Косовској Митровици и осуђен на девет година затвора за кривично дело ратног злочина почињеног над цивилима 14. априла 1999. године, док га је суд ослободио оптужби за кривична дела из фебруара 2000. године.

Оливер Ивановић ухапшен је 27. јануара 2014. године, штрајком глађу извојевао је премештај из затвора у Приштини у Косовску Митровицу , на суђењу,које је трајало више од годину дана саслушано је преко осамдесет сведока и осим једнога нико га није повезао са делина које му је тужилац ставио на терет.

 

 

 

Вечерње новости

 

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*