Ivanoviću određen kućni pritvor

0

Osnovni sud u severnom delu Kosovske Mitrovice odredio je lideru GI SDP Oliveru Ivanoviću kućni pritvor

Ivanović je u pauzi dok se čekala presuda, mahnuo okupljenima ispred suda sa prozora.

Pored brojnih novinarskih ekipa, ispred suda u Kosovskoj Mitrovici okupili su supruga i sin Olivera Ivanovića koji su se nadali da će mu biti omogućeno da se brani sa slobode jer kako navode nema razloga za njegov dalji ostanak u pritvoru.

Garancije za njegovo puštanje dala je i Vlada Republike Srbije preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju čiji je zamenik Dušan Kozarev ispred suda sa porodicom Ivanović.

„Obzirom da je tokom prvostepenog postupka predsednica Veća Roksana Komša donosila odluku da Oliver Ivanović bude četiri meseca u kućnom pritvoru ne vidim razlog da danas ne odluči isto tako posebno što je Ivanović uvek striktno poštovao kućni pritvor i nikada nije kršio nijednu od tih mera“, rekao je za „Novosti“ prilikom dolaska u sudnicu jedan od branilaca Ivanovića, advokat Ljubomir Pantović.

On je dodao da „sada više nema kazne od devet godina zatvora pa je to razlog više da mu se omogući odbrana sa slobode“.

Ivanović je pre godinu dana bio proglašen krivim za ratne zločine pred sudom u Kosovskoj Mitrovici i osuđen na devet godina zatvora za krivično delo ratnog zločina počinjenog nad civilima 14. aprila 1999. godine, dok ga je sud oslobodio optužbi za krivična dela iz februara 2000. godine.

Oliver Ivanović uhapšen je 27. januara 2014. godine, štrajkom glađu izvojevao je premeštaj iz zatvora u Prištini u Kosovsku Mitrovicu , na suđenju,koje je trajalo više od godinu dana saslušano je preko osamdeset svedoka i osim jednoga niko ga nije povezao sa delina koje mu je tužilac stavio na teret.

 

 

 

Večernje novosti

 

 

POSTAVI ODGOVOR

*