Ивица ће јести са Трампом: Дачић сутра иде на Молитвени доручак

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић сутра ће у Вашингтону присуствовати Молитвеном доручку, на којем је почасни гост традиционално председник САД, а ове године – управо инаугурисани амерички председник Доналд Трамп.

0

Министар Дачић ће се, поред Молитвеног доручка, током посете САД састати са званичницима Конгреса и администрације САД, саопштило је Министарство спољних послова Србије.

Дачић ће 65. Молитвеном доручку у хотелу „Вашингтон Хилтон“ присуствовати на позив конгресмена Џона Бузмана и Кристофера Конса, саопштило је Министарство спољних послова Србије.

Сваке године, првог четвртка у фебруару, председник Сједињених Америчких Држава и чланови америчког Конгреса окупе домаће политичаре и госте, званичнике и пријатеље из више од 140 земаља широм света, да би разменили пријатељске поруке кроз молитву.

То је прилика да се заборави на међусобне разлике, успоставе лични контакти и унапреди међународна сарадња и комуникација.

Поред централне церемоније, коју ће отворити Трамп, организован је и низ пратећих догађа и активности које употпуњују ту значајну манифестацију мира и сарадње.

ТАНЈУГ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*