Ивковић:Курир објавио вест „стару“ шест година

0

БЕОГРАД, 12. јуна – Државни секретар Министарства унутрашњих послова Биљана Поповић Ивковић изјавила је данас да је јучерашња вест Курира о сукобу малинара и полиције у близини Ариља заправо информација о догађају из 2011, те да је власник тог листа Александар Родић објављивањем вести покушао да узнемири јавност Србије.

Поповић Ивковић истиче, у саопштењу достављеном медијима, да је Родић на тај начин злоупотребио свој медиј зарад личних циљева.

„Родић грубо злоупотребљава своје медије и не преза ни од чега зарад зацртаних циљева, а цела Србија зна његове мотиве и намере. Објављивањем вести о догађајима који су се заправо догодили 2011. године, у време док је на власти била Демократска странка, и лажно представљање као да се овај сукоб догодио јуче, а не пре чак шест година, Родић не само да безочно блати полицијску професију, већ и крши све норме Кодекса новинара Србије“, рекла је Поповић Ивковић.

Она тврди да у односу на вест из 2011. у јучерашњој вести „није промењено ниједно слово“.

Она је додала да након објављене вести о сукобу полиције и малинара, јуче нико из те редакције није звао МУП да провери да ли је вест тачна, „јер знали су да није“.

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*