Иза Исламске државе остале масовне гробнице, за сада откривене 72

0

Укупно, број мртвих у том гробницама је од 5.200 до више од 15.000

Исламска држава је оставила иза себе 72 масовне гробнице са хиљадама мртвих, али ће их вероватно бити пронађено још много како се џхадистичка група повлачи, јавља данас АП, који је путем ексклузивних интервјуа, фотографија и истраживања дошао до доказа о постојању тих гробница.

Укупно, број мртвих у том гробницама је од 5.200 до више од 15.000.

У Сирији се налази 17 масовних гробница, међу којима и једна у коју је покопано стотине тела припадника једног јединог племена, наводи америчка агенција.

Истраживање је показало да се таква локација налази и у затвору Бадуш код Мосула, где је убијено више од 600 затвореника, а то доказују ексклузивне сателитске фотографије које је направила и америчког агенцији доставила обавештајна компанија „ОлСорс Аналајзис“ (АллСоурце Аналyсис).

Правда је, у свим тим случајевима, задовољена само једанпут, након што је 2014. године око 1.700 ирачких војника стрељано у кампу Спејчер у Тикриту.

Две године после тог масакра је, 21. августа 2016, у Ираку 36 џихадиста ИС обешено због убијања, подсећа АП.

Од 72 масовне гробнице, чије је постојање америчка агенција документовала у, како наводи, најопсежнијем истраживању те врсте до сада, најмања садржи три тела, док се за највећу верује да их садржи на хиљаде.

Њузвик

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*