Иза разлаза Јанковић-Шутановц позиционирање лидера опозиције

0

Иза разлаза Саше Јанковића и Драгана Шутановца налази се покушај позиционирања на политичкој сцени и међу опозиционим лидерима, сложили су се данас гости Новог дана регионалне телевизије Н1 политички аналитичар Драгољуб Анђелковић и новинар Ђорде Влајић.

Гости Новог дана слажу се и око тога да опозиција прави велику грешку што се пред београдске локалне изборе бави великим и општим темама, уместо питањима важним за живот у граду, прено је Н1.

Драгољуб Анђелковић је рекао да прича о великим темама опозицији неће донети резултат на београдским изборима и истакао да опозиција на београдским изборима не бије Битку за Београд, већ за неке наредне изборе.

У том светлу он види и разлаз Покрета слободних грађана Саше Јанковица и Демократске странке Драгана Шутановца, које оцењује као Јанковићево позиционирање међу опозиционим лидерима.

Влајић, с друге стране, сматра да је у политици уобичајено да се лидери сложе или не, али да изненађује што се ушло у тако отворени сукоб.

„Питање је колико је то мудро. Прво је био изричит став Јанковића да се прекида сарадња са Шутановцем, а онда се дошло до ублажвања и понуде да се сарадња настави ако деморкате признају грешку и исправе је“, рекао је Влајић и додао да се у позадини свега крије покушај да се утврди ко је кључни лидер опозиције.

 

 

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*