Изетбеговић: Не бојимо се Исламске државе!

0

ТВРДИ ДА ТОКОМ 2016. НИКО ИЗ БиХ НИЈЕ ОТИШАО ДА РАТУЈЕ У СИРИЈИ ИЛИ ИРАКУ

БОШЊАЧКИ члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је у Мостару да га не брину претеће поруке Исламске државе које су упућене становницима Балкана.

„Знамо шта такозвана `Исламска држава` ради широм света. Нити је исламска, нити је држава, убија људе и за време рамазана, невине цивиле. Ипак, мислим да тај проблем у БиХ неће расти, он опада“, рекао је Изетбеговић.Он је навео да БиХ у прошлој години није забележила ниједан одлазак на страна ратишта.

„То је наглашено и на конференцији УН, тако да ја сматрам да проблем радикализма који је почео ницати у БиХ, дефинитивно опада. С те стране нисмо забринути“, поручио је Изетбеговић.  У последњем броју магазина Исламске државе – „Румиyах“ за Балкан објављене су најновије терористичке претње становницима балканских земаља. Обраћају се Србима и Хрватима и наводе се да нису заборавили „убијање муслимана“. У претећој објави наводи се да „земље Балкана нису заборављене“.

Тако нам Алаха, нисмо заборавили злостављање наше браће и силовање наших сестара“, наводи се у тексту магазина Исламске државе.

 

(Срна)

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*