Изетбеговић опет хоће ревизију пресуде!

0

Бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић изненађен је брзом реакцијом МСП-а у Хагу у вези са захтевом за ревизију пресуде по тужби БиХ против Србије и сматра да шанса за покретање процеса постоји све док постоји Суд.

„Неко ново трочлано Председништво у неком будућем сазиву може о томе одлучити, зависи од пресуде Младићу, на пример“, рекао је Изетбеговић за сарајевску телевизију „Хајат“.

Kоментаришући изјаву хрватског члана Председништва БиХ Драгана Човића да се није залагао за ревизију, јер се бојао да иста таква тужба једног дана не би била из Сарајева упућена према Хрватској, Изетбеговић је рекао да га чуди таква изјава, јер таквих интенција није било.

Такве ствари, према Изетбеговићевим речима, не треба потцртавати, јер се поново отвара „пандорина кутија“ онога што је Хрватска урадила у БиХ.

За најављене тужбе против генерала такозване Армије БиХ пред хрватским судовима, бошњачки члан Председништва је рекао „да је на линији једног наивног приступа, који може само испровоцирати оно што не треба Хрватима у БиХ“.

Изетбеговић сматра да изјаве премијера Србије Александра Вучића о потреби изградње мира и стабилности „нису довољне“ већ, да је потребно нешто конкретно урадити.

Према Изетбеговићевим речима, и он и Вучић имали су жељу да интензивније раде на помирењу два народа, али су им се многе ствари „отеле“.

Од данашњег самита у Сарајеву Изетбеговић очекује само добро, јер су дијалог и боље разумијевање управо оно што је потребно.

 

Срна

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*