Изјава Британца из редова ОВК: „Да нас је било више, данас би пили кафу у Београду!“

1

Британац Џон Херисон који је током рата на Kосову био у редовима ОВK поново је имао потребу да објасни колики је “Албанац”, па се у медијима појавио са новим изјавама које ни мало не доприносе смиривању.

Херисон је у најновијој изјави потврдио да жели да буде сахрањен на Kошарама, где се водила једна од најжешћих борби током 1999. године. Њему смета што се на Kосову скоро 50.000 људи пријавило за пензије ратних ветерана, иако он сматра да је много мање људи учествовало у ратним акцијама против српске војске и цивила.

Добио је симпатије Албанаца и следећим реченицама.

– Да нас је било више, данас бисмо били кафу у Београду. Kосово би било много веће – гласи реченица која је у многим медијима у Албанији добила главни простор.

Британац који како сам каже није могао да гледа “неправду на Kосову” придружио се ОВK, да би 17 година касније поново причао о свом ангажману који је био шокантан и за саме Британце.

Пошто је добио статус ратног ветерана, и рекао да он можда има енглеску крв, али да му срце куца за Kосово.

– Овде су за разлику од рецимо Хрватске, препознали помоћ војника из иностранства – рекао је Џон Херисон, по којем ће чак и једна улица у Призрену добити назив.

У Призрену, у којем према псоледњем попису становништва живи свега двадесетак Срба. У Призрену у којем је 1999. године живело више од 12.000 Срба.

 

 

 

Курир

1 КОМЕНТАР

  1. Сада после 17 година сетио се да прича? Па када је био на Кошарама 1999. што се није јавио? Великодушно би смо му испунили жељу. А о чијем трошку би био пренет? О Енглеском или Албанском? Желим му дуг живот кад ми се није нацртао на нишан ( Да га сликам). Само верујем да му та жеља неће бити испуњена. А да је било више воље од стране нашег руоводства војног и цивилног можда би смо ми пили кафу у Тирани?

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*