Izložba „Agresija NATO 1999 – Da se ne zaboravi”

0

U velikoj galeriji Doma Vojske Srbije u Beogradu je otvorena izložba autora akademskog slikara Milena Čuljića – „Agresija NATO 1999 – Da se ne zaboravi”, koju su zajedno organizovali Medija centar „Odbrana ” i Klub generala i admirala Srbije. Izložbu je, u ime ministra odbrane, otvorio vršilac dužnosti pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse Miloš Janković, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

On je istakao da je ova izložba priređena u znak sećanja na žrtve NATO agresije na tadašnju SRJ i putem fotografija, svojevrsnih čuvara prošlosti, podseća na vremena nepravde i našeg stradanja pre 17 godina. Izložba prikazuje stradanje pripadnika vojske, ali i građana, „otvara rane i govori o dubini patnje kroz koju je prošao naš narod u tom periodu”.

– Sa dužnim pijetetom moramo da pognemo glavu zbog svih onih koji nisu preživeli svih onih 78 dana i noći ratnog proleća 1999. Ono što možemo i ono što moramo jeste da od zaborava otrgnemo njihovo stradanje. Danas ovom izložbom budimo osećaj pripadnosti zajedništvu i odajemo počast stradalima, ali i preživelima – onima koji su se borili da sačuvaju čast obraz i dostojanstvo ove zemlje – istakao je Janković.

Izvor: Politika

POSTAVI ODGOVOR

*