Изручена „жена-монструм“: Елфета Весели предата правосуђу БиХ! (ФОТО/ВИДЕО)

Швајцарске власти изручиле су Босни и Херцеговини Елфету Весели, осумњичену за монструозно убиство 12-годишњег дјечака Слободана Стојановића, из Доње Каменице код Зворника. Судија за претходни поступак одлучиће још вечерас да ли ће бити задржана у притвору.

0

Након 25 година, Елфета Весели требало би коначно да одговара за монструозно убиство 12-годишњег Слободана Стојановића из села Доња Каменица код Зворника.

Жена монструм, како су о Елфети Весели званој Хосовка, казивали њени саборци, након више од двије деценије поново је на мјесту злочина – у БиХ.

У судницу – на рочиште за одређивање притвора, уведена је с лисицама на рукама. Кратко је прозборила како нема ништа с дјелом које јој се на терет ставља.

Позвала се и на како каже „босанске новине“ које су претходних седмица и мјесеци у маниру доказаних спин мајстора, између осталог објављивале њене и изјаве браће јој, како Елфета уопште није била војно ангажована.

Елфета Весели изручена БиХ (Фото: РТРС)

Демантују је, у својим исказима саборци – припадници формације Сакиба Халиловића КИБЕТА, под чијом је непосредном командом злочин над дјечаком Слободаном, и починила.

Подсјетимо са непуних 12 љета, у јуну 92. године, пред надолазећим злочинцима, Слободан је са сестром и родитељима, побјегао код кумова у заселак Џенарике код Зворника.

Но у родној Кемници заборавио је завезаног пса Лесија. Невина дјечија љубав према љубимцу отргла га је из сигурног уточишта. У трку према селу да спасе пса, улетио је право у руке онима који су по Каменици већ убијали и уништавали све што је српско преостало.

Елфетини саборци, а најмање два чија је имена у судници саопштио тужилац Мирослав Јањић, казивали су како је Слободан заробљен. Како је у заробљеништву био неколико дана. И како га је неколицина војника, међу којима и командир формације Сакиб Халиловић, тукла и малтретирала. Пресудила је Елфета. И то свирепо, о чему је свој исказ дао и заштићени свједок, Елфетин саборац и очевидац убиства.

Звјерско иживљавање над недужним дјечаком посматрао је, тврди, са удаљености од свега 7 до 10 метара. Годину касније у јулу 93. – унакажено Слободаново тијело без одјеће, одсјечених прстију, поломљених екстремитета и насилно извађених зуба пронађено је у масовној гробници у Новом селу.

 

Елфета Весели изручена БиХ (Фото: РТРС)

„Трбух је био отворен у облику крста. Имали смо повреду у виду одсијецања једне ушне шкољке. Посјекотине у предјелу главе, прострелна рана“… набраја Слободанове ране патолог Зоран Станковић.

Дванаестогодишњи мученик сахрањен је на гробљу у Дрињачи. Касније поред њега и родитељи му Деса и Илија – пресвисли од бола рана свог јединца.

Жена монструм све до септембра прошле године, када је ухапшена, слободно је живјела у Швајцарском Нушетелу. Свједоци њене монструозности, Босном још слободно кроче.

Хоће ли и њих стићи казна за муке невиног дванаесгодишњака!? И да ли је међу њима и особа која је данас експресно и “великодушно” Елфети понудила смјештај и исхрану, у случају да до подизања оптужнице, буде пуштена на слободу. Јер осумњичена злочинка ближе родбине у БиХ или нема или већ одавно није у контакту с њима.

РТРС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*