„Ја, Доналд Трамп ДАЈЕМ ОСТАВKУ“

0

Председник САД Доналд Трамп је рекао да је дао оставку на стотине позиција у својим компанијама, показује документ Трампове организације.

У документу који садржи 19 страница пише: „Ја, Доналд Џ.Трамп, овим дајем оставку на свакој позицији коју држим“ и даље је наведено више од 400 његових фирми. Писмо је потписао Трамп, а на њему се налази датум 19. јануар, дан пре него што је дао заклетву на месту председника САД.

Шон Спајсер, портпарол Беле куће рекао је новинарима у понедељак да двојица Трампових старијих синова потпуно контролишу његове компаније.

Трамп је на конференцији за новинаре 11. јануара обећао да ће пренети управљање бизнисом на фонд који воде његови синови Доналд Џуниор и Ерик Трамп.

Алан Гартен, адвокат Трампове организације рекао је да је та организација запослила и саветнике који ће се бавити питањима етике и правне регулативе.

Независни стручњаци за етику и владу ипак нису задовољни јер сматрају да је Трамп требало да преда управу независним менаџерима, који ће послове контролисати без његовог знања.

„Јасно је да се овим не решава конфликт интереса“, каже Лари Нобл из организације „Цампаигн легал центер“.

Он каже да писмо не показује да ли ће Трамп имати ограничену комуникацију са компанијама нити да ли ће он моћи да их саветује.

Такође он каже да се овим не решава ни проблем примања новца од страних влада.

Чарли Даглас, експерт за приватне фондове каже да је неопходно да Трампова организација каже тачно ко је заузео Трампово место на којој позицији.

„Он може да да оставку, али то нам не говори целу причу о томе шта се дешава са компанијама“, рекао је он за ЦНН.

 

 

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*