„JA SAM SVOJU MISIJU ZAVRŠIO“ Saša Janković zvanično najavio ostavku na mesto Zaštitnika građana

0

Oko stotinu političara, zvaničnika, predstvanika diplomatskog kora, kao i poznatih ličnosti okupilo se večeras u Palati Srbije povodom obeležavanja decenija postojanja Zaštinika građana i rada ove institucije, a gde je nosilac te funkcije Saša Janković i zvanično najavio ostavku.

Kao domaćin, Janković je dočekao goste među kojima su bili američki ambasador Kajl Skot i političari Žarko Korać.

Iz diplomatskog kora bio je i ambasador Nemačke Aksel Ditman, kao i šef misije UNHCR-a Hans Šoder, predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjisnka prava Meho Omerović i lideri opozicionih partija Boris Tadić, Dragan Šutanovac, Čeda Jovanović, Boško Obradović i Zoran Živković.

– Srbija danas ima institucije. Čuvajmo institucije, naročito Zaštinika građana, trebaće nam, a ja sam ovde svoju misiju završio – završio obraćanje Janković, zahvalivši se svojim saradnicima, upitavši im reči da su upravo oni ti koji predstavljaju Zaštitnika.

Jankovićeva ostavka se svakako očekivala zbog najavljene kandidature za predsednika Srbije. One je na ovu funkciju stupio 23. jula 2007. godine.

Okupljenima obratili su se Rodoljub Šabić, poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Miloš Janković, zamenik Zaštitnika građana i Lora Vidović, hrvatski ombudsman.

 

 

 

Blic

POSTAVI ODGOVOR

*