Јанковић хтео да га Вучић постави за премијера

0

Јанковић планирао да буде премијер, а да председник државе остане Вучић!
Лидер ПСГ-а Саша Јанковић желео је протестима да примора председника Србије Александра Вучића да формира концентрациону владу, у којој би лидер ПСГ-а заузео место премијера, ексклузивно сазнаје „Ало!” из више извора блиских опозиционарима.

– Јанковић је пре почетка протеста опозиционара имао смишљен план како да се дочепа позиције председника Владе Србије. Понесен гласовима које је освојио на изборима за шефа државе, Јанковић је умислио да заслужује ни мање ни више него премијерску фотељу – наводи наш извор близак ПСГ-у.
– У Покрету слободних грађана се дуго расправљало о томе. План је био да Јанковић на улице изведе 80.000 људи и да на тај начин примора председника Србије Александра Вучића да попусти пред захтевима штрајкача и формира концентрациону владу – објашњава наш извор и додаје да је лидер ПСГ-а отишао толико далеко у свом планирању да је већ поделио ресоре.

– Академик Душан Теодоровић био би именован за министра просвете, а легендарни кошаркашки тренер Дуда Ивковић дошао би на чело Министарства спорта – наводи наш извор и додаје да је у Јанковићевом покрету одржано неколико састанака на ту тему.

– Јанковић је то представио својим сарадницима и више пута су разговарали о томе. За разлику од Јанковића, његови сарадници су били свесни да је овај сценарио потпуно неозбиљан и немогућ, те су се управо због тога често расправљали са њим. Било је жестоких обрачуна на ту тему, који су довели до тога да Душан Теодоровић напусти ПСГ, а да се Дуда Ивковић дистанцира од Саше Јанковића – наводи наш извор и додаје да је Јанковић тај предлог представио и председнику Демократске странке Драгану Шутановцу.

– Јанковић је Шутановцу предлагао да направе протесте након којих би се формирала концентрациона влада и Јанковић завршио у премијерској фотељи. Шутановац је мислио да се Јанковић шали, јер му је то деловало поприлично неозбиљно, и више нису разговарали на ту тему – објашњава наш извор близак ПСГ-у.
Да је Саша Јанковић себе видео на месту председника Владе Србије, потврдило нам је више извора блиских опозицији.

– Та прича је скроз тачна. Јанковић је након избора за шефа државе био убеђен да може да примора Вучића да формира концентрациону владу. Био је свестан да такав сценарио може да оствари само протестима, али оно што је очигледно заборавио јесте да резултат на изборима за шефа државе није остварио сам и да самостално нема ту тежину међу опозиционим гласачима – наводи наш извор из опозиције.

Теодоровић: „Један од нас“ се претворило у „један“

Академик Душан Теодоровић је, говорећи о напуштању ПСГ-а, казао да се током председничке кампање створила победничка атмосфера, али да је та енергија почела да нестаје приликом стварања покрета.

– Чини ми се да је полако бледела идеја „један од нас“ и све више се претварала у идеју „један“. Исто тако, мислим да није било довољно храбрости да се уђе у жешће протесте због изборне крађе и да се иде на директну конфронтацију са режимом Александра Вучића – казао је тада он.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*