Janković hteo da ga Vučić postavi za premijera

0

Janković planirao da bude premijer, a da predsednik države ostane Vučić!
Lider PSG-a Saša Janković želeo je protestima da primora predsednika Srbije Aleksandra Vučića da formira koncentracionu vladu, u kojoj bi lider PSG-a zauzeo mesto premijera, ekskluzivno saznaje „Alo!” iz više izvora bliskih opozicionarima.

– Janković je pre početka protesta opozicionara imao smišljen plan kako da se dočepa pozicije predsednika Vlade Srbije. Ponesen glasovima koje je osvojio na izborima za šefa države, Janković je umislio da zaslužuje ni manje ni više nego premijersku fotelju – navodi naš izvor blizak PSG-u.
– U Pokretu slobodnih građana se dugo raspravljalo o tome. Plan je bio da Janković na ulice izvede 80.000 ljudi i da na taj način primora predsednika Srbije Aleksandra Vučića da popusti pred zahtevima štrajkača i formira koncentracionu vladu – objašnjava naš izvor i dodaje da je lider PSG-a otišao toliko daleko u svom planiranju da je već podelio resore.

– Akademik Dušan Teodorović bio bi imenovan za ministra prosvete, a legendarni košarkaški trener Duda Ivković došao bi na čelo Ministarstva sporta – navodi naš izvor i dodaje da je u Jankovićevom pokretu održano nekoliko sastanaka na tu temu.

– Janković je to predstavio svojim saradnicima i više puta su razgovarali o tome. Za razliku od Jankovića, njegovi saradnici su bili svesni da je ovaj scenario potpuno neozbiljan i nemoguć, te su se upravo zbog toga često raspravljali sa njim. Bilo je žestokih obračuna na tu temu, koji su doveli do toga da Dušan Teodorović napusti PSG, a da se Duda Ivković distancira od Saše Jankovića – navodi naš izvor i dodaje da je Janković taj predlog predstavio i predsedniku Demokratske stranke Draganu Šutanovcu.

– Janković je Šutanovcu predlagao da naprave proteste nakon kojih bi se formirala koncentraciona vlada i Janković završio u premijerskoj fotelji. Šutanovac je mislio da se Janković šali, jer mu je to delovalo poprilično neozbiljno, i više nisu razgovarali na tu temu – objašnjava naš izvor blizak PSG-u.
Da je Saša Janković sebe video na mestu predsednika Vlade Srbije, potvrdilo nam je više izvora bliskih opoziciji.

– Ta priča je skroz tačna. Janković je nakon izbora za šefa države bio ubeđen da može da primora Vučića da formira koncentracionu vladu. Bio je svestan da takav scenario može da ostvari samo protestima, ali ono što je očigledno zaboravio jeste da rezultat na izborima za šefa države nije ostvario sam i da samostalno nema tu težinu među opozicionim glasačima – navodi naš izvor iz opozicije.

Teodorović: „Jedan od nas“ se pretvorilo u „jedan“

Akademik Dušan Teodorović je, govoreći o napuštanju PSG-a, kazao da se tokom predsedničke kampanje stvorila pobednička atmosfera, ali da je ta energija počela da nestaje prilikom stvaranja pokreta.

– Čini mi se da je polako bledela ideja „jedan od nas“ i sve više se pretvarala u ideju „jedan“. Isto tako, mislim da nije bilo dovoljno hrabrosti da se uđe u žešće proteste zbog izborne krađe i da se ide na direktnu konfrontaciju sa režimom Aleksandra Vučića – kazao je tada on.

POSTAVI ODGOVOR

*