Јанковић и незапослена рекордерка: Нема социјалне правде (ВИДЕО)

Председнички кандидат Саша Јанковић оценио је у Младеновцу да у Србији нема социјалне правде.

0

Јанковић се у Младеновцу сусрео са бившом државном рекордерком у атлетици Корнелијом Шинковић која је, као самохрана мајка пред пензију остала без посла и која, како наводе, баш као и друге жене њених година не може да се запосли.

Вишеструка првакиња Југославије је десет година радила у Спортском центру Младеновац, да би недавно, без јасног образложења, добила отказ

Поред ње, отпуштено је још деветоро запослених, углавном жена старијих од 50 година, а критеријуми у одабиру оних којима су уручени откази, према речима Корнелије Шинковић, нису познати, пренео је Јанковићев изборни штаб.

То оставља горак укус у устима, јер се чини да „све што је радила за ову државу и овај град, нико не вреднује, и да никоме није потребна“, пожалила се Шинковић.

„Самохрана сте мајка, истакнути спортиста… Нема социјалне правде у земљи у којој људи попут Вас остају без игде ичега“, рекао је Јанковић.

Према његовим речима, питање је да ли било који грађанин може да буде достојанствен.

„Није питање да ли ћу ја бити председник Републике, већ да ли ће било ко моћи да буде достојанствен, да му не крши ова држава понос, да се Ви не осећате онако како се осећате данас, као и хиљаде других грађана“, рекао је Јанковић.

Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*