Јанковић је ратовао у Сребреници 1992! Ратни ветеран Горан Степановић тврди да је пред њим бежао и Насер Орић!

0

Ратни ветеран Горан Степановић устврдио је да је пропали досовски председнички кандидат Саша Јанковић лично учествовао у војним акцијама око Сребренице током рата 1992, а да је у једној акцији пред њим бежао чак и Насер Орић!
Степановић је детаљно описао како је Јанковић јурио Орића, који је „пузећи кроз блато“ изгубио чланску карту СДА! Ту карту је Јанковић, тврди Степановић, донео у своју јединицу као „ратни плен“ (?!?).
„Наш Сале је био у Зворнику 1992. и стациониран са осталим специјалцима у хотелу „Дрина“. Тада млади Јанковић био је у једноделном маскирном комбинезону. Требало је тада бити јунак, па се тући са Насеровом војском око Сребренице. Убили су нам борца на Сребреници из бровинга. Питајте Сашу како је било крваво тог дана…“, испричао је Степановић.
152144_03-goran-stepanovic-tvit-1_iff
Он је на Твитеру објавио фотографију Орићеве одузете легитимације и сликовито објаснио и како је Јанковић јурио Орића (?!?).
„Саша нам је једном донео заплењену чланску карту СДА Насера Орића. Саша је јурио Насера и скоро га ухватио, па је овај док је пузао кроз неко блато изгубио чланску карту, коју је Јанковић донео као плен у јединицу!“
152149_03-goran-stepanovic-tvit-6_iff
И док Горан Степановић није хтео детаљније да говори о својим сазнањима, Јанковић и Орић јуче су демантовали његове тврдње.
– Од свих лажи о мени ова је најподлија, најгнуснија и најопаснија – био је кратак Јанковић, док Орић каже да се све информације могу лако проверити.
– То није тачно. Морао ме је прво убити, па ми тек онда узети личне ствари. Да ли је био на ратишту, може се лако проверити, уђете у архиву војске или полиције, укуцате његово име и сазнаћете где је све био… – навео је Орић.
С друге стране, пензионисани генерал Божидар Делић каже да тешко може да поверује у ову причу.
– Све је могуће, али без доказа не могу да верујем у то. Степановић би морао да наведе јединицу у којој је Јанковић наводно ратовао, а онда би се то проверило. Ја сам био на свим ратиштима и имам оверене потврде где се из дана у дан види кад сам био и где… – објашњава Делић.

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*