Јанковић: Један човек свео нас је на желудац

Председнички кандидат Саша Јанковић поручио је грађанима Чачка да на предстојећим председничким изборима треба да гласају за себе, по својој савести.

0

„Нећу да вам обећам ништа друго осим да, уколико гласате за мене, нећете имати већа права од оних који нису гласали за мене“, рекао је Саша Јанковић, преноси Танјуг.

Јанковић каже да жели да привредницима обећа да ће имати фер услове за привређивање, а не да морају да траже чланске карте неке странке да би добили посао на тендеру; лекарима да ће имати добре плате, а не лажни прековремени рад; војницима да ће бити чувари своје земље, а не једне породице.

„Један човек нас је свео на желудац, да само размишљамо да ли ћемо имати шта да једемо и да ли ћемо моћи да платимо рачуне“, рекао је Јанковић и додао да „није власт један човек, већ су власт институције које треба да воде одговорни људи, и то не одговорни партијама, већ грађанима“.

Грађанима су се обратили и новинари Срђан Шкоро и Татјана Војтеховски, и редитељ Кокан Младеновић.

Младеновић је уверен да ће Србија први пут у историји добити грађанина председника, а не „вођу“ и „спасиоца“.

„За разлику од неких других које хиљаде њих возају по Србији и који уче да са тих предизборних плаката сричу ‘АВ, АВ’, данас су у Србији чак и пристојнији и паметнији пси престали да лају, јер их је срамота да лају ‘ав, ав'“, рекао је Младеновић.

Срђан Шкоро је оценио да су грађани од „одлазећег премијера недавно доживели можда чак и највећу срамоту“, мислећи на присуство бившег немачког канцелара на предизборном скупу СНС.

Како је пренела агенција Бета, Јанковић је, упитан да прокоментараше извештавање РТС-а, рекао да је боље да не коментарише ништа и додао да су грађани са правом РТС прозвали „ваше право да не знате ништа“ и да ће то остати забележено „дебелим црним словима у историји РТС-а, по други пут“.

Оценио је да изборни услови нису фер, и питао одакле новац председничком кандидату Александру Вучићу за аутобусе и за предизборне спотове на РТС-у на коме један секунд кошта 27.000 динара.

ТАНЈУГ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*