Јанковић: Ослободимо Нови Сад, Војводину и Србију, што је јача Војводина – то је јача и Србија

0

САША Јанковић, кандидат на изборима за председника Србије, изјавио је данас у Новом Саду да ће јака Војводина значити и јаку Србију.

„Ослободимо Нови Сад, Војводину, Србију! Што је јачи Нови Сад, што је јача Војводина, то је јача и Србија“, рекао је Јанковић на предизборном митингу на Позоришном тргу у Новом Саду пред више хиљада грађана.

Он је оценио да Србију воде „навијачки хулигани“, као и они који грађане називају олошем.

„Али, није више питање ко су они, него ко смо ми. Ово је питање да ли ће било ко од вас моћи да ради било шта а да некоме не мора да љуби скуте. Молим вас да не гласате за мене, гласајте за себе!“, казао је Јанковић.

Кошаркашки тренер Душан Ивковић рекао је да председник Владе Србије Александар Вучић „нон-стоп лаже“ и да „жели да заведе диктатуру“ у Србији.

Он је Јанковићу поклонио кошаркашку лопту на којој је написао број један, јер је Јанковић први на изборном листићу на председничким изборим у идућу недељу, 2. априла, а Јанковић је потом ту лопту бацио у публику.

Редитељ Кокан Младеновић је оценио да су показатељи фашизације друштва случајеви рушења четврти Савамала у Београду и уклањања уметничког мурала у центру Новог Сада.

„Да не бисмо доживели неку своју Кристалну ноћ, време је да кажемо доста“, рекао је Младеновић.

Редитељ Здравко Шотра рекао је да треба читати писма Иве Андрића из двадесетих година прошлог века и писма Томаса Мана из тридесетих, о доласку фашиста и нациста на власт.

„Страшно је што препознајемо себе у тим сведочењима класика“, казао је Шотра и позвао грађане да свим својим пријатељима кажу да треба да изађу на изборе, јер ће у супротном у суштини гласати за Вучића.

Професор Србијанка Турајлић је казала да Србија није уклета земља, нити су њени грађани уклети људи.

„Србија није његова, Србија је наша! Ми смо ти који ће зауставити његове аутобусе, макар морали да лежимо на путу!“, казала је она.

Глумац Сергеј Трифуновић набројао је део неиспуњених Вучићевих обећања и поручио да грађани морају да се изборе да се успостави држава и систем који функционише.

Академик Душан Теодоровић је рекао да се не сме заборавити шта је Вучић говорио о Бошњацима док је био у Српској радикалној странци и додао: „Срам те било, Александре Вучићу!“.

Историчар уметности Небојша Миленковић оценио је да су грађани престали да се плаше и да тако „почиње свака револуција“.

Грађани су носили заставе Србије, Војводине и Јанковићеве предизборне заставе, као и црвене, плаве и беле балоне.

Носили су транспаренте „Ако вам је добро, онда ништа“, „Нећемо вам праштати“, „Удри јаче, руши боље, бежи брже“, „Задњи воз за Србију 2. 4. 2017“, „Без страха“, „Како сте, премијеру?“.

После митинга поворка је прошла централним новосадским улицама. На челу колоне били су велики предизборни транспарент Јанковића и добошари, а грађани су узвикивали „Победа!“.

Скуп у обезбеђивали полиција и приватно обезбеђење, а инцидената није било.

БЕТА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*