Јанковић: Србија више не сме бити простор где се може унајмити најјефтинија радна снага

„СИНИША МАЛИ ЈЕ СИМБОЛ НЕДОДИРЉИВОСТИ ЉУДИ НА ВЛАСТИ - ЗАТО ТУЖИЛАШТВО ЋУТИ СЕДАМ МЕСЕЦИ“

0

ПРЕДСЕДНИЧКИ кандидат Саша Јанковић оценио је данас да власт на чијем је челу Александар Вучић не може да се реформише већ се она мора променити.

„Режим Александра Вучића не може се ни поправљати, ни реформисати. Он се мора променити! Они који буду гласали за мене, неће имати већа права од оних који нису гласали за мене“, рекао је Јанковић на скупу у Параћину.

Како се наводи у саопштењу његовог изборног тима, Јанковић је на Цветном тргу рекао да Србија не може да буде земља без институција, односно „приватан посед братије на власти“, а да о њеном међународном положају не могу одлучивати „дружине у тајним преговорима с другим дружинама“.

„Србија не може бити простор на коме се може изнајмити најјефтинији рад у Европи“, навео је он.

Академик Душан Теодоровић поручио је грађанима Параћина да Србија заслужује председника који није кукавица, а да Александар Вучић, као председнички кандидат, „кукавички чува своју премијерску фотељу“ како би, ако изгуби изборе, остао „зихерашки премијер“.

„Срам га било! Он каже да не сме прошлост да надвлада! Прошлост су братоубилачки ратови, прогнани, убијени, рањени, силоване жене… то је Александар Вучић, човек који је дванаест година био генерални секретар Српске радикалне странке, странке која у великој мери сноси одговорност за ружну ратну прошлост“, рекао је Теодоровић.

Грађанима се, између осталих, обратио и музичар Марко Шелић Марчело, који је окупљенима поручио да сачувају разборитост и не подлегну блаћењу својих политичких неистомишљеника.

„Блаћење свих који су подржали СНС једнако је неумесно као оно што се дешава Дуди Ивковићу. Не заборавимо сви смо ми људи, све ово ће на крају проћи, ако дође до тога да се међусобно закрвимо, ништа нисмо урадили! Ипак, морам рећи да таква клима стиже од главног човека у држави, са оног места где би требало управо реч толеранције да се чује од Александра Вучића. Страшан говор мржње, страшно дискредитовање и оптужбе стижу кроз његове медије. Ми нећемо да будемо такви“, рекао је Марчело.

Јанковић је с Марком Шелићем Марчелом и неколико стотина људи прошетао кроз Параћин.

На челу колоне била је застава Србије, а окупљени су носили државне заставе и транспаренте „Видимо се на Ускрс“, „Када – Сада“, „Људи које чекамо смо ми“, „Пет зима без бившег режима“ и „Дружина или држава“.

„Хвала свим полицајцима који свој посао ових дана на нашим јавним скуповима раде професионално. Без страха од ‘анализе ризика’“, написао је Јанковић на свом твитер налогу после посете Параћин

„Људи попут Малог и Вучића лишавају Србију достојанства, новца, државе и будућности“

ПРЕДСЕДНИЧКИ кандидат Саша Јанковић оценио је данас да су откриће извештаја који је Агенција за борбу против корупције поднела Вишем јавном тужилаштву о скривеној имовини, пословима и приходима градоначелника Београда Синише Малог, као и ћутање Тужилаштва о томе дуже од седам месеци, доказ недодирљивости људи на власти, урушавања институција и подсмевања грађанима и правном поретку Србије.

„Људи као Синиша Мали и њихов заштитник (премијер) Александар Вучић лишавају Србију достојанства, новца, државе и будућности“, саопштено је из Јанковићевог изборног штаба.

У саопштењу се подсећа да је поступајући по решењу Повереника за слободан приступ информацијама од јавног значаја, Агенција објавила извештај који је 4. августа 2016. године поднела Вишем јавном тужилаштву у Београду у коме, уз низ доказа и докумената, истиче основану сумњу да је градоначелник Београда починио више кривичних дела која се гоне по службеној дужности.

Како је прецизирано, та кривична дела су у вези са противзаконитим прикривањем пословних активности, избегавањем пријављивања имовине и прихода од ње, као и трансакције преко оф-шор предузећа за које су банке изразиле сумњу да представљају прање новца. Извештај бр. 014-08-46-00-591/2013-К, уз друге документе, доступан је на сајту Агенције.

Оцењено је да документи Агенције за борбу против корупције показују да су догађаји у београдском кварту Савамала, били довољан, али не и једини разлог да Синиша Мали више не буде први човек престонице.

„С обзиром на протек времена и од случаја Савамала и од обраћања Агенције Вишем јавном тужилаштву, јасно је да Синиша Мали има заштитника и да закон у Србији не важи подједнако за све“, закључује се у саопштењу Јанковићевог тима.

БЕТА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*