Јанковић шурује с БИА!

0

Председнички кандидат Саша Јанковић, који се у јавности издаје за великог приврженика демократије, има веома блиске контакте са појединим структурама унутар Безбедносно-информативне агенције (БИА), којима је редовно подносио извештаје о својим контактима у појединим западним земљама, сазнаје „Ало!” од добро обавештених извора.

Јанковић, који се јуче и сам жалио да су га поједини пријатељи из БИА упозоравали да му је угрожена безбедност, према речима нашег извора нашироко је реферисао безбедњацима с ким се сретао приликом својих путовања у поједине западне земље.

Тако је након посете Лондону, 25. марта 2015, Јанковић испричао својим контактима у БИА с ким се све састао и о чему је причао у престоници Велике Британије.

Најзанимљивији је био разговор који је Јанковић водио са појединим политичарима који руководе британским обавештајним службама, истиче наш извор.

– Јанковић је безбедњацима саопштио да су главна тема овог разговора били сукоби тадашњег заштитника грађана са појединим министрима и државним функционерима, као и напади на њега од стране појединих провладиних медија. Британски дипломата са којим је Јанковић разговарао рекао је тада да ће заштитити његову личну безбедност и његову породицу, а као могућност, ако загусти, навео је азил у Норвешкој, али и евентуални смештај у амбасади те земље у Београду као прелазно решење до његовог извлачења из Србије – пренео је Јанковић нашим безбедњацима, како тврди наш извор.

Према његовим речима, уговорено је и да се све евентуалне активности у вези с тим координишу преко делегације Европске комисије, а не преко Амбасаде Велике Британије у Београду. Према речима нашег извора, ово је само један од примера како је Јанковић покушавао да игра на две карте, жалећи се својим пријатељима на Западу да је угрожен, а истовремено предано сарађујући са српским безбедносним службама.

Председнички кандидат Саша Јанковић рекао је јуче у интервјуу за „Инсајдер“ да му је пријатељ из БИА рекао да за њега није безбедно да уђе у други круг јер се у том случају „може догодити свашта“.

– Ако ми дође припадник БИА и каже: „Саша, молим те, ја ћу ти сломити и ноге и руке да не би ушао у други круг, да ти се не би десило оно што може да ти се деси кад уђес у други круг, боље да те ја физички спречим, него да се ово настави даље“, дакле, то ти људи знају – рекао је Јанковић.

 

 

Aло

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*