Јанковић: Засад остајемо Покрет

0

Председник Покрета слободних грађана Саша Јанковић изјавио је данас да им форма покрета засад одговара, да би сарадња опозиције на изборима могла да се заснива на 11 принципа и да се показало да је одлука да се обустави предизборна сарадња са ДС била исправна.
Јанковић за онлајн издању Новог Магазина каже да је прича о коалицијама и колонама преурањена и да је форсира власт да би опозиција изгледала као неко ко се бави собом и калкулацијама, а не грађанима.

Наводи да би сарадња и успех опозиције на изборима могли да се заснивају на 11 принципа, а први је да се све опозиционе организације унапред јавно обавеžу да ни после избора неће сарађивати са СНС, посредно или непосредно.

Међу принципима су и да се води кампања против власти, а не за превласт, да се изборе за нормалније изборне услове, да они који не прелазе цензус треба да прихвате под своју капу сродне мање опозиционе групације, прихватити да ће након избора водећу улогу имати она опција која добије највиšе поверења грађана и омогућити јој да формира власт. . .

Каже и да су принципи и да се по преузимању власти неће врити партијска постављења, „прелетање“ партијских кадрова…

„И једанаесто – градоначелник бира свој тим“ каже Јанковић.
Он је рекао да одлука о прекиду сарадње са ДС није била исхитрена.

„Показало се да је донета на основу тачне оцене – након ње ДС није одустао од слања свог предлога измена Устава Александру Вучићу“, рекао је.

На констатацију да је поново на мети „прореžимских медија због наводне претње председнику Србије – убиством“ и да је непосредни повод непристојан твит Сергеја Трифуновића који није критиковао и питање претите ли ви заиста Вучићу и како. . . Јанковић каже да се „оценом пристојности твитова не бави“ и да је све у циљу да се скрене пажња са проблема.

На питање хоће ли Покрет постати партија Јанковић каже да им, засад, форма Покрета саврšено одговара, „пруžа простор другим организацијама да сарађујемо без слабљења појединачних идентитета, да се фокусирамо на вредносне циљеве, омогућава члановима политичких странака слободу да нам се придруžе у активностима у којима се проналазе, а да притом не буду некоректни према матичним организацијама“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*