Јанковићеви људи позвали на линч новинарке студија Б

ЖУТИ НАСИЛНИЦИ! Позвали на линч новинарке "Студија Б" због питања која је поставила Дуди Ивковићу!Новинарке телевизије "Студио Б" изложена је незабележеним увредама, претњама и позивима на линч на друштвеним мрежама јер се "дрзнула" да Душану Дуди Ивковићу постави питање у вези са легализацијом његове виле у Великом Мокром Лугу"!

0

„Студио Б“ наводи да је њихова новинарка поставила ова два питања Душану Ивковићу у ноћи предаје потписа за кандидатуру Саше Јанковића

„Да ли је разлог за ваш улазак у политику тај што је држава одбила да легализује објекат који сте незаконито подигли у Великим Мокром Лугу“?

„Да ли мислите да ћете преко политике и Саше Јанковића успети оно што нисте могли да добијете од Вучића, да кршењем закона остварите своје личне интересе“?

Ова два питања изазвала су низ увреда и претњи и позива на линч новинарке на друштвеним мрежама, међу којима се истакао и председник Општинског одбора ДС на Врачару Богдан Татић.

– Ово је уцењена, намирена и уплашена „новинарка“ Студио Б. Помозимо јој да живи #безстраха да не савија главу, јер има живота и ван политике – написао је Татић објавивши и фотографију новинарке Студија Б.

Поводом незапамћених претњи новинарки, огласио се и уређивачи колегијум Студија Б.

„Шокирани смо претњама и увредама које је на рачун наше новинарке и куће износе појединци из јавног и политичког живота. Објављивање фотографије наше новинарке, уз непристојне коментаре, показује да онај део јавности који се позива на демократију и укидање некаквог медијског мрака, чини управо супротно – прети и вређа новинара, уз то и припадницу женског пола и медијску кућу, због легитимно постављених новинарских питања“, наводи се у саопштењу уређивачког колегијума Студија Б.

У саопштењу се додаје да свако има право да му се нешто допадне или не, али да нико нема право да објављивањем фотографије и непристојним коментарима вређа и угрожава безбедност жене која само ради свој посао.

„Студио Б захтева од новинарских удружења захтева да зауставе линч наше новинарке и заштиту, како наших запослених, тако и новинарске професије уопште. Ако у овој земљи право на постављање питања имају само одабрани, онда нас о томе унапред обавестите, јер ми у то не верујемо, нити ћемо на то икада пристати. Онима који то још увек нису схватили, још једном поручујемо: Студио Б се никада није повлачио ни пред јачим, ни пред моћнијим претњама – то просто није у нашем духу“, закључује се у саопштењу уређивачког колегијума Студија Б.

INFORMER

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*