Једина роба којом Украјина може да тргује против Русије је русофобија

0

Самит Г20 у Хамбургу је завршен, а руски председник Владимир Путина поручио је на конференцији за новинаре да се интереси руског и украјинског народа подударају, али да је званичном Кијеву остала само јенда роба којом тргује а то је русофобија.

Интереси руског и украјинског народа су потпуно исти, уверен је Путин. Према његовим речима, могуће је једино да се не подударају интереси политичких кругова.

Руски председник је навео да је Кијеву остала само једна роба којом тргује.

„То је русофобија“, нагласио је Путин.
Путин је током обраћања новинара говорио и о америчком председнику Доналду Трампу и закључио да ће САД и Русија учврстити сарадњу уколико буду градили односе као на хамбуршком састанку.

Говорећи о сиријској кризи руски председник је нагласио да су решења у вези с јужним зонама деескалације у Сирији донета, захваљујући, поред осталог, САД.

„Став САД о Сирији је постао прагматичнији. Ослањајући се на вољу Ирана, Турске и руководства Сирије могуће је предузети даље кораке у вези са решавањем кризе у Сирији“, напоменуо је Путин.

Он је рекао да током Самита ни са ким није разговаро о проблему Катара, мада је то, како је додао, озбиљан проблем и може утицати на ситуацију у економији и безбедности.

Путин је нагласио да је између Русије и Немачке успостављена чврста сарадња, која укључује и пројекат изградње гасовода „Северни ток 2″.

„Нема потребе да се мешамо у политичке процесе“, рекао је Путин одговарајући на питање новинара.

„Трамп је на састанку у Хамбургу поставио много питања о „интервенцији“ Русије у изборе у САД и пажљиво слушао одговоре. Радна група о сајбер-безбедности коју ће формирати Русија и САД искључиће у будућности било какве спекулације“, рекао је Путин.

Спутњик

 

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*