Јереј др Угрин Поповић: ЈАЊИЋ, САВА ЈАЊИЋ!

0

Наш народ је заиста у позицији подређености, као никада до сада, у целој својој историји. Оној истој, на коју је тако поносан и коју тако не познаје. Та историјска подређеност, која ће по свој прилици бити фатална, јесте реалност у којој обитава српски народ данас, делећи се на СрБски, и српски, пропуштајући да види ту своју подређеност, која је од њега начинила тек роба. СрБског или српског, мање је важно. Но, вратимо се подређености. Данашњи српски народ, подређен је властитој глупости, те сам себи бива џелат, заклињући се у могућност спасења, коју нуди СрБски или српски, поглед на оно сутра. Али, тог сутра, неће бити!

Сутра, ће бити дан који ће осванути без нас! Убиће нас та подређеност властитој глупости, којој смо тако одани у свом својем СрБству или српству. Да бих био што јаснији, навешћу пример озлоглашеног ЦИА шпијуна, којег је та наша властита глупост, уловила ових дана. То је личност, српски антипод Џејмс Бонда, становити монах Дечанског манастира. Који је у своју „маску“ уложио 30 година, што га чини апсолутним шампионом у свим категоријама Тајних агената. Били они МИ 6, ЦИА, Мосад, или КГБ, заиста је небитно, јер имамо рекорд овде! Ниједан тајни агент, није толико уложио у своју маску, колико овај, и за сваког се може наћи мотив рада, али не и код овог. Овај је апсолутна мистерија! Свима, али не и српској глупости. Она га је открила, целом свету учинила очигледним. Да, то је он – ЦИА агент Сава!

Уопште не треба трошити речи на очигледност његовог деловања, гнусног разуме се, то говоре слике јасније него било која реч, а и мајка му је Хрватица. Нормално да нема то везе са тим што у нашој земљи јесте Премијер хомосексуалац, којем је деда Хрват, и што је то аргумент хвале наших јевропејских тенденција. Свакако, да је то дозвољено свима, али не и ЦИА агенту Сави! ЦИА агент Сава, тиме се одао. Тиме је показао своје право лице у жељи да …?

Да, … шта? И, ту наша глупост стаје. Али, не и наша подређеност истој, јер ма колико она не може дати неки, било какав, смислен одговор на мотиве, тог фамозног тајног агента Саве, она онда мора умукнути, а зато и помињање мајке Хрватице, као и осталих јефтиних трикова, који вређеју елементарну интелигенцију, али не и нашу подређеност властитој глупости.

Она је заиста феноменална – ми нисмо у стању сабрати два и два! Нисмо у стању запитати себе једно веома просто питање – „ОК, све је то тако, али који је мотив, било коме, да проведе 30 година као монах, не би ли изградио „маску“ савршеног шпијуна???“ Да ли то има неке логике? Ако погледамо серијале о тајним агентима, типа Џејмс Бонд или Џек Рајан, можемо тамо видети нека спортска кола, лепе жене, много новца и урнебесне акције, а онда поново погледајмо монаха Саву. Личи ли његов живот на то? Затим, следеђе питање би било – „ОК, нема ту много материјалне користи, али ипак, може то бити патритски чин?“ – налик Мендели, или Гандију, али онда морамо погледати тог супер шпијуна Саву, па да видимо, по његовим цртама лица, да он није ни Англосаксонац, ни Герман, већ управо Словен, те да закључимо да је немогуће такву жртву учинити без неког јасног материјалног, или патриотског чина.

Пошто је свако дело мотивисано или љубављу или мржњом, ви сада поново, добро погледајте слику тог фамозног тајног агента Саве.

…И? Видите ли мржњу у његовим очима? 

Мислите о томе…

Јереј др Угрин Поповић

ПАТРИОТ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*