Jerej dr Ugrin Popović: Sv. Milica Rakić (AUDIO)

0

Jad, koji pronalazi svoj kanal u besu, jeste slika realnosti u kojoj živimo, ali i sigurni pokazatelj zašto ništa i ne uspevamo da promenimo?! „Gnev pravednika“ nam je dovoljan, i tu je osnov propasti koju živimo. Koju želimo da prevaziđemo, ali koja je i dalje naša realnost. A, kada kažem „i dalje“, mislim od Turaka pa na ovamo. No, to bi bila neka druga tema.

Tema koja je goruća, i koja na najbolji način oslikava SVU tragediju života u kojem smo, jeste trojaka. Prva je SMRT, druga je pristajanje na SMRT, treća je izrugivanjeSMRTI!

Smrt, smrt i smrt! – to je realnost kojoj se smejemo i koje se plašimo. Nastavimo…

Prva SMRT jeste dobila svoj lik – lice malog Dušana. Borca koji nije pobedio. Druga tema, pristajanje na SMRT, jeste dobila svoju zakonsku ratifikaciju. Našu decu NEĆEMO lečiti u inostranstvu! Neka crknu ovde! Ipak, imaćemo dve gej parade i, trošak od 1.400.000 evra, za to nije velik!

Ne, život malog Dušana je preveliki trošak, parada gejeva jeste prihvatljiva. Da, to su poslanici izglasali, a tome se nije ni začuditi, jer su upravo, dva homoseksualca, svojim „vlažnim“ poljupcem u skupštini Republike, otpočeli ovogodišnju paradu Ponosa. Namerno ne stavljam to pod navodnike! Jer to jestePONOS naše zemlje. Mali Dušan, nije. Transseksualno stvorenje u nošnji, jeste. Tako je, zemljo moja! Ti si birala, ti podnosiš, tebi je to prihvatljivo!!!

Treća, i najtužnija tema jeste izrugivanje samoj SMRTI! Da, još se telo malog Dušana nije ni ohladilo u Barseloni, a već se starleta izrazila kako njegov život, posledično tome i njegova smrt, jesu „smaranje“ za nju. I sada, drvlje i kamenje na nju. Da, u svom pravedničkom gnevu, masi je opet promakla prava uvreda. A, prava uvreda jeste to, da je ta informacija uopšte i došla do naših ušiju! Kako je moguće da starletino mišljenje bude toliko bitno da bi nacija čula za njega? Zar zaista živimo u takvoj državi gde se mišljenja starleta prenose putem medija sa nacionalnom frekvencijom?

Na ovo pitanje, odgovor je došao takođe nošen nacionalnom frekvencijom. Stvorenje iz Zadruge, napravilo je šalu na račun svetiteljke Milice Rakić – tog nevinog lica našeg stradanja, u bombardovanju naše zemlje.

I, opet, masa je gnevna. I, opet, masa propušta priliku da vidi. Ta, nije to stvorenje krivo. Ono je samo pokušalo da napravi vic. Pokušalo je da bude duhovito. Ono što je zaista tragično jeste: 1.) da je zapravo mislio da bi to bilo duhovito, 2.) da je ta uvreda odjeknula Srbijom putem nacionalne frekvencije i 3.) da niko, ali NIKOništa, po tom pitanju, nije rekao – uradio!

Nije ovde stvar loše duhovitosti, ili same smrti deteta. NE! Ovde je zapravo pitanje što je takvo jedno pljuvanje svetinje sasvim dozvoljeno, i duhovito, i poželjno… u dokazivanju našeg jevropejskog kvaliteta. Ne verujete? Pogledajte samo kraljicu ovogodišnje Parade! Zar ne nosi našu narodnu nošnju? Simbol stradanja naših pramajki od surove ruke svakog zavojevača – Ugara, Austrijanaca, Nemaca, Bugara, Ustaša… – i, umesto da poštujemo taj spomen na naše pramajke, mi dozvoljavamo da se… eto, u ime jevropejskih integracija, malko po šipci, u toj nošnji, ali ne tog pola, poigramo! I, to je PRIHVATLJIVO???

Zašto onda šala o našoj svetiteljki Milici Rakić, ne bi bila prihvatljiva?

Shvatate li logiku sada?

MISLITE O TOME!!!

Jerej dr Ugrin Popović

 http://vidovdan.org

POSTAVI ODGOVOR

*