Јеремић: Не смемо постати члан НАТО-а

Председнички кандидат Вук Јеремић положио је, на годишњицу НАТО бомбардовања, венац на месту страдања војника и пацијената у КБЦ "Др Драгиша Мишовић" и поручио да Србија никада, ни под притисцима, не сме постати чланица НАТО-а.

0

„Ово је дан који никада не смемо заборавити, баш као ни април 1941. или август 1914. године, као што никада не смемо поклекнути ни под притисцима да постанемо члан НАТО-а, ни под каквим околностима“, истакао је Вук Јеремић.

Како се наводи у саопштењу, Јеремић је рекао да у наредним годинама можемо очекивати бројне изазове и претње, и за њих морамо бити спремни и према њима се зналачки постављати.

„Не мора се ни клечати, ни гинути да би се обезбедио просперитет. Ако будемо били мудри и ако будемо знали како да идемо у корак са светом, задржаћемо своје достојанство и бити у стању да напредујемо од сопственог рада, а не било чије милостиње“, поручио је Јеремић.

У ракетном нападу снага НАТО-а 20. маја 1999. године страдали су војници Гардијске бригаде Александар Бајин, Горан Вережан, Предраг Игњатовић, Бранимир Крњајић, Славиша Миљковић, Војин Пејчиновић и Драган Танкосић, и пацијенти КБЦ „Др Драгиша Мишовић“ Бранка Бошковић, Зора Бркић и Радосав Новаковић.

TANJUG

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*