Jeremić: Ne smemo postati član NATO-a

Predsednički kandidat Vuk Jeremić položio je, na godišnjicu NATO bombardovanja, venac na mestu stradanja vojnika i pacijenata u KBC "Dr Dragiša Mišović" i poručio da Srbija nikada, ni pod pritiscima, ne sme postati članica NATO-a.

0

„Ovo je dan koji nikada ne smemo zaboraviti, baš kao ni april 1941. ili avgust 1914. godine, kao što nikada ne smemo pokleknuti ni pod pritiscima da postanemo član NATO-a, ni pod kakvim okolnostima“, istakao je Vuk Jeremić.

Kako se navodi u saopštenju, Jeremić je rekao da u narednim godinama možemo očekivati brojne izazove i pretnje, i za njih moramo biti spremni i prema njima se znalački postavljati.

„Ne mora se ni klečati, ni ginuti da bi se obezbedio prosperitet. Ako budemo bili mudri i ako budemo znali kako da idemo u korak sa svetom, zadržaćemo svoje dostojanstvo i biti u stanju da napredujemo od sopstvenog rada, a ne bilo čije milostinje“, poručio je Jeremić.

U raketnom napadu snaga NATO-a 20. maja 1999. godine stradali su vojnici Gardijske brigade Aleksandar Bajin, Goran Verežan, Predrag Ignjatović, Branimir Krnjajić, Slaviša Miljković, Vojin Pejčinović i Dragan Tankosić, i pacijenti KBC „Dr Dragiša Mišović“ Branka Bošković, Zora Brkić i Radosav Novaković.

TANJUG

POSTAVI ODGOVOR

*