Јеремић: Не стидим се националних осећања

0

Председнички кандидат Вук Јеремић изјавио је данас да као председник Србије намерава да се ангажује и у унутрашњој и у спољној политици, уз оцену да кад дође на власт садашња владајућа коалиција неће више бити на окупу.

Намеравам да политичку снагу стечену на председничким изборима користим активно и да утичем на процесе у земљи, као и на одлучивање, рекао је Јеремић и напоменуо да се никад до сад није десило да председник не искористи свој легитимитет за промене.

Као пример је навео актуелног председника Томислава Николића, после чијег избора је промењена власт у Србији.

Јеремић је нагласио да је он једини кандидат за председника који је изашао са конкретним програмом од 70 мера.

Према његовим речима, највећи унутрашњи проблеми Србије данас су незапосленост, као и катастрофално здравство и школство.

Главни циљеви су ми да смањим незапосленост и подизање стандарада, а то ће, како је предочио, чинити тако што ће искористити свој међународни углед у свету и доводити квалитетне инвеститоре, а не „ове које данас имамо”.

Јеремић сматра да је он, више од свих осталих кандидата, предмет агресивне медијске кампање.

То је због тога што је извесно да улазим у други круг и што имам храбрости да, политички речено, нокаутирам Александра Вучића, као и зато што немам задршке да говорим истину и да помињем оне чија имена се не помињу, на пример Андреја Вучића, казао је Јеремић.

Говорећи о спољњ политици, бивши председник Генералне скупштине Уједињених нација и други на изборима за генералног секретара, истиче да је садашња власт покушала да прекопира спољну политику коју је он водио као шеф дипломатије, али је то урадила невешто.

Смејали су се када смо као четврти стуб спољне политике позиционирали Кину, указао је Јеремић.

Он је изјавио да као председник Србије неће дозволити да се Русији уведу санкције.

ФоНет

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*