Јеремић: Ништа не може спречити други круг

0

Председнички кандидат Вук Јеремић поручио је вечерас у Новом Саду да „нема те изборне математике, нити крађе која може спречити други круг” и да су представници власти због тога уплашени, јер, како је рекао, знају да у другом кругу „излазе на суд народа”.

Јеремић је на завршној предизборној конвенцији, у Малој сали СПЕНС-а, рекао да ће као председник Србије свом снагом подржати нашу пољопривреду и наше паоре.

У Србији, каже, не могу бити најмање субвенције и откупне цене пољопривредних производа у региону.

„Паорима ћемо скинути те окове са ногу, а када то урадимо све своје контакте у свету, а немам их мало, употребићу да све што се произведе у нашој земљи може да се прода и то за пристојне новце”, рекао је Јеремић и додао да док он буде председник неће бити продаје земље странцима.

Вук Јеремћ је рекао да у Србији не постоји град у коме се његовим житељима пре може обратити са даме и господо, него што је то Нови Сад – Српска Атина.

„У граду Стеријиног позорја, Еxита, Змајевих и Бранкових песницких свечаности, у граду са једном од најживописнијих сликарских заједница у Европи, граду музике и књиге данас се нарко дилери обрачунавају у двориштима школа, пуца се на улицама и пребијају полицајци”, рекао је Јеремић.

Он је Нови Сад назвао светиоником културе и просвете и рекао да се баш у у том светионику зариче да ћемо се, како је рекао, „поново поносити нашим знањем и способностима и вратити достојанство просветним радницима”.

Јеремић је рекао да ће свако ко се дрзне да насрне на учитеља или наставника бити гоњен за кривично дело напада на службено лице и да ће бити донет закон по коме ће свакоме ко је купио или фалсификовао диплому бити доживотно забрањен рад у јавном сектору.

„Сваки студент мора имати обезбеђен студентски дом и бесплатну прву годину студија, а даље према раду, труду и оценама. Основаћу председнички фонд за младе таленте из кога ће се на најбољим светским универзитетима дошколавати наси студенти, али са обавезом да се врате у отаџбину”, стакао је Јеремић.

Он је додао да ће уместо у аутопут до Тиране, те стотине милиона евра уложити у наводњавање Војводине, а да жели да до краја председничког мандата свако место у Србији има пијаћу воду, довршену санитарну мрежу и добар пут.

Пре митинга Јеремић је разговарао са грађанима.

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*