Јеремић пљује Србију, а велича Тачија!

0

Вук Јеремић, бивши председник Генералне скупштине УН који је ових дана у Њујорку пратио седницу тог тела, у жељи да искритикује председника Србије Александра Вучића који га је на изборима убедљиво победио најстрашније је искритиковао наступ Србије, а с друге стране нахвалио наступ Приштине односно Хашима Тачија!

Желећи да омаловажи то што је председник Вучић имао више од 50 билатералних састанака са представницима бројних држава и организација Јеремић је за “Н1” без блама рекао да му је утисак да је приштинска страна била активнија и да је уложила више енергије него Србија.

– Бојим се да је приштинска страна била далеко активнија, ја сам имао састанке са 30-ак министара спољних послова, шефова држава и влада, практично само један или двојица од њих нису видели косовску делегацију – рекао је Јеремић и додао:

– Оно што ја знам да су имали најмање 25 састанака, претпостављам да су лобирали за независност и Унеско. Осим уколико Србија није имала састанке на неком другом месту, ван зграде УН, мислим да су овај пут они уложили много више енергије него што смо ми – рекао је Јеремић.

Kоментаришући Јеремићеве речи потпредседник СНС Миленко Јованов каже да Вук Јеремић Србији не жели никакав успех и да узалуд баца отровне стреле, јер је став наше земље током заседања ГС УН био представљен на најбољи могући начин. Према његовим речима, Јеремић жели да Србија буде на маргинама светске политике, баш као што је он на маргинама српске политике.

– Вук Јеремић је поново показао да никада неће опростити Србији што је прочитала и прозрела његову превару, што му је показала да не пристаје да буде резервна опција потрошеном потрчку Бориса Тадића и што га је уместо на место председника послала у магарећу клупу српске политике. Али, узалуд Јеремић баца отровне стреле према држави којој је до јуче желео да буде председник. Александар Вучић се у Њујорку састао се са више од 50 званичника земаља и организација света, видео се са најважнијим светским лидерима, а став Србије је био представљен на најбољи могући начин – поручио је Јованов.

Потпредседник СНС Милош Вучевић истако је да Јеремић због мржње према Вучићу даје ирационалне изјаве.

– Да ли можете да замислите човека који то изговара, да је председник Србије? Да ли можете да замислите да човек који то, али и горе ствари, изговара, представља наш народ? И да ли је онда неком нејасно зашто је Вук Јеремић добио 14 пута мање гласова од Вучића? Мислим да је све јасно. Мржња разара човека, и не може рационално да одлучује и да даје изјаве – констатује Вучевић.

Јеремић не жели ни Трампа у Београду

Говорећи о позиву који је председник Вучић упутио председнику САД Доналду Трампу – да посети Србију – Јеремић каже да је спреман на велику опкладу да се то неће десити.

“Волео бих наравно да сам у криву, добро је да председник САД посети Србију, али врло сам резервисан”, каже.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*