Јеремић: Победићу Вучића на изборима

0

Будући кандидат за председника Србије Вук Јеремић изјавио је да је уверен да ће се премијер Александар Вучић кандидовати за председника Србије и да он може да га победи.

Он је у интервјуу за недељник НИН рекао да су он и Вучић политички и вредносно два потпуно различита света и да својом кандидатуром жели да стане на пут убрзаној персонализацији власти и државе.

Јеремић је рекао и да ће уколико се омбудсман Саша Јанковић и званично буде кандидовао за председника и ушао у други круг против кандидата власти, подржати Јанковића безрезервно и без икаквих предуслова.

„Мислим да он добро обавља посао омбудсмана. Нас двојица смо се једном видели и разговарали и када је реч о владавини права, људским правима и значају институција у овој држави, у потпуности смо се сложили“, рекао је Јеремић.

Он је казао и да га није изненадила одлука Демократске странке да подржи Јанковића. Kако је навео, са лидером ДС Драганом Шутановцем једном је разговарао пре два месеца када му је Шутановац рекао да разматра могућност да се кандидује и да ће га звати након што му ствари буду јасније. „То није учинио. А из медија сам сазнао да је ДС одлучио да подржи Јанковића. Штета што Шутановац није покушао да се на било који начин договоримо, али на крају то је легитимна одлука врха ДС и ја је поштујем“, казао је Јеремић.

Он је навео и да је разговарао и са лидером Социјалдемократске странке Борисом Тадићем неколико пута и да је одлука СДС-а на органима те странке.

Kако је навео, имао је неколико састанака и са руководством „Доста је било“ и да међу њима нема битних разлика што се тиче главних програмских и вредносних опредељења. На питање да ли то може да се протумачи као да је рекао да ће га ЂБ подржати, Јеремић је казао да не би било коректно да некоме ставља нешто у уста или намеће било какве одлуке.

Говорећи о финансирању кампање, он је казао да ће то бити искључиво из домаћих извора и у складу са законом који то регулише.

 

 

 

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*