Jeremić: Pobediću Vučića na izborima

0

Budući kandidat za predsednika Srbije Vuk Jeremić izjavio je da je uveren da će se premijer Aleksandar Vučić kandidovati za predsednika Srbije i da on može da ga pobedi.

On je u intervjuu za nedeljnik NIN rekao da su on i Vučić politički i vrednosno dva potpuno različita sveta i da svojom kandidaturom želi da stane na put ubrzanoj personalizaciji vlasti i države.

Jeremić je rekao i da će ukoliko se ombudsman Saša Janković i zvanično bude kandidovao za predsednika i ušao u drugi krug protiv kandidata vlasti, podržati Jankovića bezrezervno i bez ikakvih preduslova.

„Mislim da on dobro obavlja posao ombudsmana. Nas dvojica smo se jednom videli i razgovarali i kada je reč o vladavini prava, ljudskim pravima i značaju institucija u ovoj državi, u potpunosti smo se složili“, rekao je Jeremić.

On je kazao i da ga nije iznenadila odluka Demokratske stranke da podrži Jankovića. Kako je naveo, sa liderom DS Draganom Šutanovcem jednom je razgovarao pre dva meseca kada mu je Šutanovac rekao da razmatra mogućnost da se kandiduje i da će ga zvati nakon što mu stvari budu jasnije. „To nije učinio. A iz medija sam saznao da je DS odlučio da podrži Jankovića. Šteta što Šutanovac nije pokušao da se na bilo koji način dogovorimo, ali na kraju to je legitimna odluka vrha DS i ja je poštujem“, kazao je Jeremić.

On je naveo i da je razgovarao i sa liderom Socijaldemokratske stranke Borisom Tadićem nekoliko puta i da je odluka SDS-a na organima te stranke.

Kako je naveo, imao je nekoliko sastanaka i sa rukovodstvom „Dosta je bilo“ i da među njima nema bitnih razlika što se tiče glavnih programskih i vrednosnih opredeljenja. Na pitanje da li to može da se protumači kao da je rekao da će ga ĐB podržati, Jeremić je kazao da ne bi bilo korektno da nekome stavlja nešto u usta ili nameće bilo kakve odluke.

Govoreći o finansiranju kampanje, on je kazao da će to biti isključivo iz domaćih izvora i u skladu sa zakonom koji to reguliše.

 

 

 

Beta

POSTAVI ODGOVOR

*