Јеремић: Радикализација протеста неопходна, режим четири месеца неће да чује грађане

0

„Акције морају бити већег интензитета од досадашњих шетњи, и морало би да буде више храбрости у наступу“

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да је радикаллизација грађанских протеста неопходна после великог митинга 13. априла у Београду, јер власт пуна четири месеца одбија да чује захтеве грађана и опозиције, али да та радикализација никако не сме да подразумева насиље, сукобе и отежавање живота грађана на било који начин.

„Радикализација треба да узме различите форме грађанске непослушности, којима би се парцијално блокирало функционисање режима”, рекао је Јеремић телевизији Н1.

Јеремић је истакао да те акције морају бити интелигентно осмишљене како би се минимализовала штета у нормалном функционисању живота грађана, а максимализовала немогућност функционисања одређених узурпираних државних органа.

„Акције морају бити већег интензитета од досадашњих шетњи, и морало би да буде више храбрости у наступу. Народна странка, ја лично, а верујем и остатак руководства Савеза за Србију, смо спремни да поднесемо тај ризик”, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да је четири месеца било више него довољно да режим чује поруку незадовољних грађана.

„Нису хтели да је чују, тако да је дошло време да се окрене нови лист“, рекао је Јеремић.

Јеремић је, поводом протестне шетње до телевизије Пинк, најављене за суботу, 6. април, истакао да то неће бити насилна акција и да се не планира улазак у просторије те телевизије.

„Нисам присталица насилног уласка у било који медиј и могу одговорно да тврдим да у суботу тога неће бити. О томе смо детаљно разговарали и у Савезу. Циљ шетње до Пинка је да се искаже огорчење и незадовољство уређивачком политиком те телевизије, која злоупотребљава националну фреквенцију и карактерно урнише лидере опозиције, црта људима мете на леђима. То је телевизија која је емитовала скандалозне спотове против Оливера Ивановића, након чега је он убијен“, рекао је Јеремић.

Н1

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*