Jeremić tuži Vučića zbog uvrede časti

0

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da će tužiti predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog uvrede časti.

„Tužiću ga pred domaćim pravosuđem, a ići ću i do Strazbura ako je potrebno“, kazao je Jeremić na konferenciji za novinare.

Bio sam „ubica gardsita“, moja žena „šef najvećeg narko klana“ u Srbiji i nikad niko za te uvrede nije odgovarao, podsetio je Jeremić i poručio da će Vučić biti prvi kome će se to desiti. Kako je istakao, Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD), nevladinu organizaciju na čijem je čelu su dugo vremena „češljale“ mnoge inspekcije i nisu pronašli nikakve nepravilnosti.

Jeremić je konstatovao da su Vučićeve kvalifikacije o „međunarodnoj kriminalnoj i lopovskoj bandi“, izrečene u petak, uvreda za sve ljude iz vrha svetske politike i nauke koje je CIRSD dovodio u Srbiju. On je rekao i da su, kada je konkurisao za generalnog sekretara UN, sve kandidate proveravale službe najvećih zemalja sveta i da mu ništa nisu našli.

Prema mišljenju Jeremića, dva su razloga zašto su počeli napadi na njega i Narodnu stranku – a prvi je što je ta partija, prema svim istraživanjima javnog menja, a i onim internim koje je naručila Srpska napredna stranka, najjača opoziciona stranka i jedina sa trendom rasta.

Jeremić je rekao da je drugi razlog to što vlast pokušava da sakrije od očiju javnosti, „da zamagli“ činjenicu da Siniša Mali, koga prate brojne afere, postaje ministar finansija, a što je Narodna stranka već ranije i najavila.

Pre nekoliko dana smo najavili napade na Narodnu stranku i oni su i usledili u seriji napisa u medijima, a u petak je napad došao na brutalan i bestijalan način, od predsednika Srbije, ukazao je on.

POSTAVI ODGOVOR

*