Јеремић: У Србији се тешко живи!

0
  • Вук ЈЕРЕМИЋ за Радио-телевизију Војводине: „Ако будемо донео одлуку да се кандидујем на председничким изборима, то ће бити одлука да се кандидујем и да победим“

БИВШИ министар спољних послова Србије Вук Јеремић изјавио је данас да још није одлучио да ли ће се кандидовати за председника Србије, али да се спрема да ту одлуку донесе.

Јеремић је рекао и да нису успели покушаји да га одврате од ангажовања у домаћој политици тиме што је по повратку из САД добио позив за давање изјаве у вези са смрћу гардиста у Топчидеру 2004.

„Размишљам да ли ћу се кандидовати за председника. Неодговорно би било такву одлуку доносити без темељних припрема, јер људи у Србији тешко живе и очекују решења а не политику која је на нивоу парола“, рекао је Јеремић за Радио-телевизију Војводине.

Јеремић је рекао да ће се, ако буде одлучио да се кандидује за председника Србије, руководити спремношћу да понуди решење за конкретне проблеме грађана.

Указао је да на његову одлуку о кандидатури неће утицати то да ли ће га и колико странака подржати.

„Ако будемо донео одлуку да се кандидујем на председничким изборима, то ће бити одлука да се кандидујем и да победим“, рекао је Јеремић.

Говорећи о позиву за давање изјаве у вези са смрћу гардиста, Јеремић је казао да је дубоко уверен да се то догодило с намером да га одврате од ангажовања у политици.

„По мом дубоком уверењу, то се десило зато што сам се ја тада вратио и постајала је намера да се одвратим од ангажовања у домаћој политици. То није донело резултат“, рекао је Јеремић и оценио да „таква врста притиска има само супротан ефекат“.

Говорећи о свом односу са заштитником грађана Сашом Јанковићем, који је раније најавио кандидатуру за председника, Јеремић је рекао да га познаје, да су једном разговарали, и да има изузетно високо мишљење о његовом раду као заштитника грађана.

„Мислим да је за сваку похвалу начин на који је обављао тај свој посао и, с обзиром да је објавио кандидатуру за председника Србије, желим му све најбоље и срећу са кандидатуром“, рекао је он.

Јеремић је у Служби за борбу против организованог криминала (СБПОК) 10. децембра дао изјаву у вези са смрћу двојице гардиста на Топчидеру и изјавио да није могао да допринесе истрази оним што зна.

Гардисти Драган Јаковљевић и Дражен Миловановић погинули су 5. октобра 2004. у војном објекту Караш у Топчидеру, где су били на стражи. Војна истрага тврдила је да се радило о убиству и самоубиству, док је независна државна комисија оценила да их је убила трећа особа. Почетком децембра медијима је представљена 3D форензичка анализа, према којој су гардисти убијени.

 

 

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*