Јоксимовић: ЕУ интеграције формула за развој Србије

0

Министарка задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић изјавила је данас да су европске интеграције најбоља формула за даљи укупан развој Србије.
Она је новинарима у Зрењанину рекла да ће фондови ЕУ, стандарди, владавина права, као и законодавни оквир, донети локални, регионални, привредни и сваки други развој земље, истичући да је то циљ коме се тежи.

– Верујем да ће Србија у наредним годинама бити успешна у томе – рекла је Јоксимовић обилазећи Регионални едукативни центар у Зрењанину у коме је једна група професора из средњих школа прошла обуку за писање пројеката.

Наводећи да Србија понекад нема довољно обучених људи на локалу који могу да напишу и припреме добар пројекат и да због тога новац из фондова остаје неискоришћен, Јоксимовић је истакла да је едукација која се спроводи у Зрењанину јако значајна.

Истакла је и да се ради на томе да се направи добра политика задржавања кадрова који могу да одговоре на те захтеве.
Поред актуелних високих политичких тема понекад и осетљивих које захтевају и пуно разговора, дијалога, ми ниједног тренутка не заборављамо да радимо оно што је суштински процес европских интеграција – рекла је министарка.

Она је додала да за нас европске интеграције имају димензију које су успеле да покажу неке од земаља у нашем комшилуку, а то је да се оне схвате као механизам развоја.

– Европске интеграције нису питање за владу и за Београд, европске интеграције су власништво свих нас, свих грађана Србије и треба сваком делу земље да донесу конкретан бољитак – истакла је Јоксимовић.

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*