Јоргована Табаковић кандидат за председника Србије

0

Српска напредна странка тражи кандидата за трку за председничке изборе 2017., а једна од опција је да то буде актуелна гувернерка НБС Јоргованка Табаковић.

Kако тврди одлично обавештен извор, последња истраживања су показала да у јавном мњењу Табаковичева не стоји лоше и да би могла да уђе у трку ако се СНС одлучи да не подржи Томислава Николића.

– Напредњаци су недавно радили истраживање и први пут је Јоргованка Табаковић споменута као кандидат за председника, а резултати су били прилично занимљиви. Показало се да гувернерка нема тако лошу подршку у народу, а претпоставља се да би то могло да буде још боље кад би се порадило на њеном имиџу. Неки у СНС лобирају да то буде баш она – каже саговорник.

Још једна од могућих кандидата СНС за председничке изборе јесте и бивши министар правде Никола Селаковић. Он је свакако, како каже извор, виђен за неку високу функцију.

– Не би ме изненадило да Селаковић добије неку важну функцију у странци, а опција је да он уђе у трку за градоначелника или председника Србије, ако план с Јоргованком не успе. Зато је Селаковић и склоњен с места министра како га не би окрзнуле афере и као би с јаким имиџом ушао у изборе. Помиње се и да би могао да постане директор БИА – каже саговорник.

Табаковићева није желела да говори о томе шта мисли о могућности да буде председник Србије.

До сада су се већ изјаснили да себе виде као предедника Шешељ, лидер СПС Ивица Дачић, али и лидер СДПС Расим Љајић. Спомиње се да би од опозиције кандидат могао да буде Саша Јанковић, заштитник грађана.

Председник Србије Томислав Николић није хтео да коментарише могућност да Табаковићева буде кандидат СНС за председничку трку.

Интермагазин

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*