Јоргованкин шофер постао државни секретар у Министарству одбране!

0

Kако Телепромптер.рс сазнаје, садашњи државни секретар у Министарству одбране, Зоран Ђорђевић, некада је радио као страначки возач садашње гувернерке Народне банке, Јоргованке Табаковић.

Министарство одбране би требало да промени назив у Министарство смоуништења. Наиме, у врху Министарства, које би требало свим грађанима Србије да гарантује безбедност и сигурност, раде нестручни кадрови запослени по страначкој линији.

Kада узмемо у обзир да нам је министар одбране керамичар, онда ни не чуди податак да је Зоран Ђорђевић, државни секретар у Гашићевом министарству, бивши страначки возач Јоргованке Табаковић!

Kо је Зоран Ђорђевић?

Државни секретар у Министарству одбране, Зоран Ђорђевић, како пише у његовој званичној биографији, завршио је мастер студије на Универзитету “Мегатренд” и сада има титулу мастера економских наука.

Ђорђевић је покушао да закамуфлира чињеницу да је завршио “Мегатренд” тако што је у својој званичној биографији написао да је завршио “Факултет за међународну економију”, без навођења да је реч о факултету који постоји у склопу “Мегатренда”.

– Ђорђевића за функцију државног секретара посебно квалификује искуство које је стекао у комапанији “ЦомТраде”, где је једно време радио као комерцијалиста за продају хардвера и софтверам, док као најважнију препоруку за руководећу позицију не наводи да је био страначки шофер Јоргованке Табаковић, прича за Телепромптер.рс пензионисани чиновник Војске Србије.

Посебно је интересантно напоменути да Ђорђевић нигде не наводи где је завршио основне академске студије, али никада не заборави да истакне да је члан удружења “МЕНСА Србија”, иако тај податак ни на који начин не доказује његову стручност за позицију државног секретара у Минстарству одбране.

Гашићев шоферски геније сада завршава докторске студије на Универзитету “Привредна академија” из Новог Сада, исти универзитет који је Томиславу Николићу продао диплому.

– Kада се једном таквом лаику и шоферу пружи могућност да доноси одлуке, он генерише непоправљиву штету за државу, а посебно за систем одбране. Обзиром на све додатне функције које има – члан Савета Kоординационог тела за процес приступања Европској унији, председник политичког Савета за родну равноправност, председник Заједничког комитета Србије и Анголе за сарадњу у области одбране, Национални директор за наоружање, члан Одбора за привреду и финансије у Влади, председник Радне групе за обележавање стогодишњице Првог светског рата у Министарству одбране – његово ангажовање може имати дугорочне несагледиве последице по спољну политику, а посебно Војску Србије, наводи наш извор.

Ђорђевићева имовинска карта (Извор: Агенција за борбу против корупције)

Извор Телепромптер.рс још тврди да је Ђорђевић, као Национални директор за наоружање, нанео велику штету војсци када је неосновано забранио покретање и спровођење набавки средстава посебне намене – наоружања и војне опреме (НВО).

У документацији која је редакцији Телепромптер.рс достављена на увид, види се да је основни документ о забрани набавки НВО датиран 27. децембра 2013. године, док је Дођевић својим потписом укинуо наведени акт тек 15. априла 2014. године.

У међувремену, Ђорђевићу су Секретаријат Министарства одбране, Генералштаб, Сектор за материјалне ресурсе Министарства одбране, као и Републички секретаријат за законодавство више пута скретали пажњу да стара Уредба о средствима посебне намене није стављена ван снаге, тако да се до доношења нове може примењивати.

Међутим, он остаје доследан својој одлуци и систем одбране није могао да покреће процедуре за набавку НВО чак четири месеца!

– Kада се зна да се процедура јавних набавки стриктно мора поштовати по временским ограничењима, да су кадровски потенцијали у Управи за снабдевање ограничени, као и хронични недостатак финансијских средстава за опремање војске, онда не чуди чињеница да нам због нестручних лица падају хеликоптери, а војска годинама не добија наоружање које би одржавало постојећи ниво оперативних способности. Имајући у виду летњу паузу од месец – два дана због годишњих одмора, као и дугу процедуру набавке која се мора испоштовати, онда је сасвим јасно због чега Војска Србије није у могућности да набавља опрему која јој је неопходна, него преусмерава финансијска средства и набавља ХД телевизоре за канцеларије генерала, закључује наш извор.

То је наша војска! Шта раде генерали? Ћуте! Ћуте јер им Александар Вучић забрањује да говоре!

Телепромптер.рс

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*