Još jedno poskupljenje! Odluka o poskupljenju putarina za mesec dana!

1

Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže za RTS da izgradnja dela auto-puta od Ljiga do Preljine ne kasni zbog finansijskih teškoća, već zbog tehničkih problema. Dodaje da kašnjenja od mesec, dva ne vidi kao veliki problem u velikim infrastrukturnim projektima.

Ministarka Zorana Mihajlović rekla je gostujući u Dnevniku RTS-a da je završeno 97 odsto auto-puta od Ljiga do Preljine na deonici Koridora 11.

Posebna zahvalnost vladi i investitorima što su završili ovaj deo puta.
Očekujem da se završi i ostatak do kraja građevinske sezone“, ističe Zorana Mihajlović.

Kaže da su ovo veliki infrastrukturni projekti i da završetak ove deonice ne kasni zbog finansijskih teškoća, već zbog tehničkih problema koje izvođač sa investitorom mora da reši.

„Država je puno penala plaćala što je kasnila, očekujem da investitor da objašnjenje i da Srbija naplati penale. Ministarstvo je formiralo jednu tehničko-finansijsku grupu kako bismo videli koji su problemi i koliki su odštetni zahtevi“, napominje ministarka.

Dodaje da je obaveza Ministarstva da se vidi šta se desilo na deonici i zašto se probio rok.

„Ovo je projekat vredan preko 300 miliona evra i što je do sada urađeno, urađeno je u pravom kvalitetu koji odgovara ugovoru. Nadam se da ćemo uskoro dobiti dinamiku i da ćemo rešiti problem informisanja premijera, vlade, ministarstva. Kašnjenja od mesec, dva ne vidim kao veliki problem u velikim infrastrukturnim projektima“, ističe Mihajlovićeva.

Kaže da bi naplatna rampa Vrčin bila gotova i pre roka da nije bilo kiše.

„Postoje neke objektivne okolnosti koje mogu da naprave mala kašnjenja koja ne bi smela da budu veća od dva meseca. Nadzor nas je obavestio da može biti kašnjenja do mesec dana“, kaže ministarka.

Dodaje da je putarina poslednji put poskupela 2008. godine i da očekuje od „Puteva Srbije“ da dobro obrazlože predlog za povećanje putarina od 10 odsto.

„U narednih mesec dana će biti doneta odluka o tome“, ističe Mihajlovićeva.

Dodaje da se „večita gradilišta“ popisuju i da će do 16. novembra biti gotov spisak tih gradilišta u Srbiji.

„Rešićemo to, krajnja mogućnost je rušenje, ali svakako će postojati rok od novembra da se taj posao reši“, napominje ministarka.

RTS

1 KOMENTAR

  1. Gospođo Mihajlović, ovo što si rekla da putarina će poskupiti 10%, a to je tražio Drobnjak kome si se posmevala. Šta je ovo, ozbiljnost ili pas rekao, pas porekao. Vi gospođo u vladi svi se ponašate kao Vučuićeva nedonošćad, j*bo vas on, idioti bez svoje ja i on.

POSTAVI ODGOVOR

*