Joška Broz: Nikoliću, ukrali ste Titovo blago

0

Titov unuk je otvoreno optužio još aktuelnog predsednika Srbije Tomislava Nikolića da je učestvovao u krađi blaga koje je bilo položeno u sefu nekadašnjeg jugoslovenskog maršala

29.366 kilograma zlata u polugama i prahu

2.663 zlatnika i dukata

1.271 komad numizmatičkog novca

26.219 američkih dolara

36.000 nemačkih maraka

149 komada nakita (pripadalo porodici Karađorđević)

plavi safir Romanovih

18 kompleta posuđa od srebra

83 komada dugmadi za manžetne, kutije za cigarete, medaljoni, privesci i značke…

Naime, „depo 555”, odnosno Titov sef u Narodnoj banci Srbije, otvoren je još u aprilu 2013, a tada je predsednik Nikolić oformio tročlanu komisiju kako bi se popisale stvari koje su tom prilikom pronađene. Na čelu komisije bio je Nikolićev savetnik Oliver Antić, a osim njega tu su bili još Milorad Simić i Nenad Jevremović. Interesantno je da otvaranju sefa nije prisustvovao niko od članova porodica Broz i Karađorđević, koji takođe polažu pravo na neke predmete za koje se sumnja da su tu bili zaključani još od 1980.

– I dalje ne znamo šta su pronašli u sefu, a verujem da su stvari koje su bile vredne pokradene. Nije ni čudo što predsednik Nikolić ćuti o tome i ne želi da otkrije ništa, jer ako možete da ukradete stvari iz muzeja, zašto ne bi nestale i neke stvari iz sefa? Ko zna na kojim destinacijama će to sve da završi i na čijim računima. Pa kako je moguće da su otvorili sef bez prisustva članova porodice ili naših advokata? Znači, želeli su da po svaku cenu sakriju šta su unutra pronašli – tvrdi Joška za „Alo!”.

O tome hoće li od novog predsednika Srbije koji će na toj funkciji naslediti Nikolića zatražiti da mu otkrije šta je njegov deda držao u sefu, Joška Broz kaže:

– Videćemo kada dođe novi predsednik. Već četiri godine tražim od Tomislava Nikolića da otkrije šta su pronašli, pa ništa. Znači da je umešan u sve – završava Joška.

Interesantno, većina stvari, po nalazu veštaka koji je 2013. popisivao predmete, pripada porodici Karađorđević, koja takođe ne zna ništa o predmetima koji su pronađeni u Titovom sefu. Do komentara predsednika Nikolića i Olivera Antića povodom optužbi Titovog unuka juče nismo uspeli da dođemo

 

 

Alo

POSTAVI ODGOVOR

*