Jovana Bjelić, sekretar novosadskog odbora “1389“: Fašisti su oni koji nas rodoljube optužuju za fašizam!

1

Smešne su i neosnovane kvalifikacije da smo fašisti. Živimo normalno, obrazovani smo, kulturni, volimo Srbiju na zdrav, prirodan i ispravan način, mladi smo i zato smo trn u oku svim neprijateljima ove države,  zato za nas lepe ovakve providne etikete, pokušavajući da nas diskredituju. Njima je neobično da neko ko je završna godina PMF-a sa odličnim prosekom, bude Srbin i voli svoju zemlju.

Zato im smetamo, ali ćemo se potruditi da im smetamo još više – kaže Jovana Bjelić sekretar novosadskog odbora „1389„

-Vaš odbor u Novom Sadu postoji tek mesec dana, a već je tema raznih priča i naročito napada takozvanih građanskih organizacija…

Mi smo od prvog dana počeli žestoko da radimo, na promociji onih ideja, stavova i vrednosti u koje verujemo. Naš primarni cilj je razbijanje antisrpskog kartela i izdajničkog klana koji se nadvio nad ovim gradom, odnosno buđenje onog nacionalnog i čestitog Novog Sada, kakav jeste i kakav je oduvek bio. Ja znam da je nosiocima te antisrpske priče teško da to prihvate, ali mi ćemo u narednom periodu delovati još žešće  i odlučnije, a posebno nas raduje što nam se u tom poslu priključuje sve više mladih ljudi, koji se bude iz letargije u kojima je nacionalna scena bila godinama.

-Pa, ipak, bili ste optuženi za uvredljive nalepnice…

O tome u kakvom je stanju naša država, najbolje govori činjenia da postoje, relativno bitni društveni faktori kojima je parola „Novi Sad, Srbija, Vojvodina nikada„ uvredljiva, a da pojedini mediji njihov stav prenose kao kredibilan. U toj paroli, kao i svako normalan, ne vidim ništa uvredljivo, naprotiv, ponosim se njom i to jeste deo ideologije koju ćemo svim srcem zastupati i braniti.  Naš pokret sada već jeste, a posebno će u budućnosti biti glas velike većine Novosađana – baš zato što oni godinama nisu imali svoj glas, a morali su ga imati. To je naša svrha.

-Kakve akcije planirate u narednom periodu?

Radićemo, maksimalno posvećeno, na promovisanju srpske kulture, srpske istorije i srpske tradicije i buđenje onog pravog duha ovog grada, kroz niz akcija, performansa i druge vidove delovanja.

Moram naglasiti da je svaki nacionalista i patriota dobrodošao u ovaj zajednički posao i poduhvat,koji smatram obavezu i odgovornošću svih nas: dostupni smo svaki dan u našim kancelarijama koje se nalaze na adresi Bulevar Mihajla Pupina 3, treći sprat.

Nacionalist

1 KOMENTAR

  1. Napad je najbolja odbrana.Ti maloumnici koji vas napadaju to je najgori ološ u Srbiji:soroševci,sodomiju,separatisti i ostala izdajnički govna

    Vama želim sve najbolje

POSTAVI ODGOVOR

*