Јовановић: Медијски спинови око Дикића – доказ да смо декласирали „академика“ Синђелића

0

Пише: Мироје Јовановић*

Кратко око генерала Братислава Дикића (без намере да предвиђам или прејудицирам, напросто констатација онога што сам данас лично чуо у судници, и што је речено у микрофон)

Данашњи спинови у појединим медијима у вези са генералом Дикићем су сигуран знак да смо временско-просторно-чињеничном анализом и питањима потпуно декласирали „поштеног и здравог академика“ Синђелића.

Машина режима тражи решења, хвата ваздух, због јучерашњег набрајања документације која тек треба да се прибави и јавно саопшти. У таквој ситуацији, користи се једна, доста честа, процесна ситуација, промене браниоца (који су и пријатељи генерала Дикића, и који су га по његовим речима бранили про боно (бесплатно).

Данас је генерал Дикић, цитирам, изјавио: „Мени није битна одбрана, мени је битна истина на овом суду. Ја од самог старта, од кад сам ја износио своју одбрану, ја сам само потенцирао да се сазна истина (…) Једноставно, ја хоћу да се ово суђење настави. Сви смо болесни, једва издржавамо тај притвор више.“

Дакле, пошто сам лично чуо ово што пише, а верујем и сви који су гледали суђење данас, ДИКИЋ ЈЕ ЈАВНО ДЕМАНТОВАО онај јутрошњи спин Вијести о некаквим признањима и томе слично.

Наиме, он пред судским Већем данас потврђује да жели континуитет одбране и утврђивања истине – односно он се изричито позива на своју одбрану коју је дао и за коју понавља да је истинита.

А у одбрани, коју је изнео 6. септембра (стр. 10. транскрипта) каже се: „…главни специјални државни тужилац је тада, мислим, морам да кажем шта се се десило, ставио руке у џепове и стао и погледао кроз прозор, цитирам шта је рекао: ‘А НЕ МОЖЕМО, САША, ТО ТАКО. А КОМЕ ЋУ ЈА ОНО ОРУЖЈЕ? НЕ МОГУ ГА СТАВИТИ ОНИМ ЈАДНИЦИМА, СПАКОВАЋЕМО ГА ГЕНЕРАЛУ, ОН ЈЕ ВОЈНИК’„, крај цитата.

Подсећам вас да је су и тужилац Катнић и Чађеновић ЋУТАЛИ КАД ЈЕ ДИКИЋ ОВО ИЗНОСИО!

Према томе, Дикић данас износи две тврдње и два захтева:

Тврдња број 1: Остаје код дате одбране која је једина истинита и тако ће наставити.

Тврдња број 2: Болестан је и једва издржава притвор.

Захтев број 1: Да се постави бранилац по службеној, јер је са својим ПРИЈАТЕЉИМА, претходним адвокатима, који су га заступали бесплатно имао неке неспоразуме.

Захтев број 2: Да се суђења не одлажу.

Понављам и констатујем оно што смо сви чули и видели, а чињеница да је притвор постао мера уцене и притиска, смо у овом предмету већ имали више пута, посебно код Михаила. Због тога, ја НЕ ЗНАМ ШТА ЋЕ СУТРА БИТИ, али знам шта је данас речено.

(*аутор је адвокат одбране у монтираном процесу поводом афере „Државни удар“; извор: Фејсбук-профил аутора)

ИН4С

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*