Kад Насер Орић цитира Матију Бећковића: „Свега ће бити осим тога да се нећемо ћерати“

0

Представници удружења српских жртава из Одбрамбено-отаџбинског рата су огорчени

Насер Орић је поручио да ће се „следећи рат десити мало брже него што смо га ми дочекали“, преноси Б92, позивајући се на РТРС.

„То вам ја кажем. Што каже Матија Бећковић, њихов, српски академик, ћераћемо се још. Свега ће бити осим тога да се нећемо ћерати“, поручио је Орић.

Kако наводи РТРС, Орићеве претње новим сукобима, током промоције књиге „Живот пре и после Сребренице” у просторијама Исламског педагошког факултета у Зеници, присутни су поздравили громогласним аплаузом.

Представници удружења српских жртава из Одбрамбено-отаџбинског рата огорчени су тиме што је оптуженом за најтеже ратне злочине уопште дата прилика да несметано путује земљом и држи политичке и ратнохушкачке говоре, наводи РТРС.

Начелник општине Сребреница, Младен Грујичић, нове претње сматра недопустивим, посебно од стране оних који су, како се наводи, предводили злочинце који су убијали Србе у Подрињу.

„И ми исто одговарамо, хоћемо се ‘ћерати’, али на законит начин. Морамо све капацитете ставити у функцију доказивања страдања српског народа и подсећати на злочине, не ради угрожавања другог народа, него да бисмо сачували свој. Морамо да будемо упорни у тражењу правде и истине и никада нећемо одустати од инсистирања да треба да одговарају починиоци злочина над Србима у Залазју и другим селима око Сребренице“, истакао је Грујичић.

 

недељник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*