КАД НЕ МОЖЕ ФУНКЦИЈА, ДАЈ ПАРЕ! Томина нова плата 10.000 евра

0

Председник Србије Томислав Николић извисио је за премијерско место након председничких избора, али је утеху нашао у папрено плаћеном послу, сазнаје „Ало!”.

Тако ће Николић, по свему судећи, из фотеље председника државе сести у столицу саветника организације која би деловала као НВО, а била би основана само због њега.

– Иако је Николић од председничког кандидата, премијера и лидера Српске напредне странке (СНС) Александра Вучића упорно захтевао да добије премијерско место, схватио је да од тога нема ништа. Вучић је категорично одбијао да му ту функцију препусти, те када је видео да је враг однео шалу и да би могао да остане и без опције за преговарање уколико се приклони неком другом председничком кандидату, Николић је тражио финансијски најисплативије решење. Тако је између некада најближих сарадника договорено да Николић након одласка са места председника Србије добије позицију у неком саветодавном телу независне организације која би се бавила азијско-српским односима. Буквално би се основало ново тело како би се њему дала функција, која и није битна, већ плата, која би требало да буде астрономска – чак и више од 10.000 евра – тврди добро обавештени извор „Ало!”. Додаје да Радомир Николић није био тема преговора Николића и Вучића.

– Шушкало се о томе да ће Николић покушати да издејствује неку добру функцију за свог сина Радомира, али то није тачно. Сам Радомир је, још док Тома није донео коначну одлуку шта ће урадити по питању кандидатуре на предстојећим председничким изборима, већ постигао договор са Вучићем, један на један. С друге стране, тема разговора између Вучића и Томе јесте била његова супруга Драгица, односно њена хуманитарна фондација, о чему, бар за сада, Николић не би требало да брине – објашњава саговорник.

Овакав договор Николића и Вучића и не чуди, с обзиром на то да су бројни бивши високи државни функционери након одласка са власти добили уносна упослења. Тако је, рецимо, својевремено бивши председник државе Борис Тадић добио саветничке позиције које су изузетно добро плаћене.

Између осталог, он је тако убрзо након одласка са функције постао члан Међународног саветодавног борда „Уникредит групе“, као и члан саветодавног тела „Теленора”.

Николић ће још боље проћи, с обзиром на то да ће се само због њега оформити сасвим ново саветодавно дело. Није још познато на који начин ће се то тело финансирати.

(Извор: Ало)

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*