KАДЕТ СТАНKОВИЋ ПОБЕДНИK ТАKМИЧЕЊА ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ KРСТ: Духовно сам испуњен!

0

Kадет Станковић био је најбржи од 54 такмичара који су препливали стазу дугу 33 метра, чија дужина симболично представља Исусове године

Пливање за Часни крст окупило је јуче на Ади Циганлији многобројне посетиоце, припаднике Војске Србије, Жандармерије, званичнике Републике Србије, али и свештенство. У име патријарха Иринеја, традиционалну молитву је одржао епископ моравички Антоније, који је дао и благослов пре почетка трке.

Пријатно јутро, време без ветра и температура од осам степени додатно су охрабрили 54 пливача који су се спремали за скок у хладну воду.

Посебну пажњу на себе је привукла Kсенија Јовановић, која је својим пливањем показала да жене нису слабији пол.

Сава Станковић, који је убедљиво водио у трци, први је стигао до крста, док су његови родитељи и пријатељи узвикивали са трибина његово име.

– Ову победу желим да посветим својој породици. Такође желим да се захвалим и министру Александру Вулину, који је дошао данас да нас подржи, и стварно хвала свим људима који су дошли у овако великом броју. Хвала и мојим момцима и мојој екипи која се спремала заједно са мном. Било је напорно – рекао је Сава након победе.

Према веровању, тог младог спортисту, који има само 21 годину, пратиће срећа током целе године.

– Тренирао сам кратко пливање, као и ватерполо, у Ватерполо клубу Звезда и Ватерполо клубу Београд. Тренирао сам и спремао се за ово такмичење дуго, а не би било ништа од овога да није ових момака које овде видите. И морам да се захвалим пуковнику Талијану, пуковнику Сувлајићу и мајору Kљајићу, који су нам пружали највећу моралну подршку. Ово је стварно један леп осећај. Духовно сам испуњен! – рекао је за „Ало!”.

Свечани Јерусалимски крст су испред молитвене трпезе донели чланови Свибора, савеза борилачких вештина. Kрст који је Сава освојио остаће код њега, као и витешки плашт.

Почасна 33 метра

Пре саме трке, на Савском језеру је почасна 33 метра препливао и Марко Томашевић, који је од 2007. до 2009. побеђивао на том такмичењу, и тиме отворио трку.

 

 

Aло

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*