КАДИРОВ: Оне који регрутују треба казнити оштрије него терористе

0

Они који регрутују терористе требало би да се суоче са оштријим казнама од терориста, изјавио је лидер Чеченије Рамзан Кадиров.

Он је рекао да би они који регрутују терористе требало да буду кажњени више од оних који активирају експлозиве, држе таоце и спроводе поступке саботаже.

Кадиров је напоменуо да је свјестан тога да ће многи да се зачуде како је могуће да они који регрутују буду строже кажњени и како је могуће поредити га са терористом.

„Они који су регрутовани и које су послали да убију десетине или стотине људи никада не би учинили тако нешто да им та чудовишта нису испрала мозак и подстакла их на злочине“, рекао је Кадиров.

Кадиров је додао да подржава и изрицање смртне казне онима који регрутују терористе, преноси ТАСС.

„Регрутер је тај који треба да буде осуђен на стрељање, јер он, за разлику од бомбаша самоубице, жели да живи и не бира да умре“, нагласио је чеченски лидер.

На сједници руске Думе данас је представљен приједлог закона о пооштравању казни за регрутере терориста, по којем они могу бити осуђени на доживотну робију. Према приједлогу закона, регрутери могу да буду осуђени на казну затвора у трајању од осам до 20 година, као и новчаном казном у износу између 5.000 и 11.700 америчких долара.

Тренутни закон регрутерима предвиђа казну затвора до десет година.

РТРС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*