Какав је живот у Русији, више не могу да сакрију на Западу

0

Вашингтон је, уводећи санкције, очекивао погоршање економског и политичког положаја Русије, али до тога није дошло, изјавио је заменик председника комитета за Међународне послове Државне думе Алексеј Чепа.

Посланик је нагласио да многи политичари из различитих држава света сматрају антируске санкције неефикасним и указује на њихову штетност за међународне односе.

„Због успеха Мундијала, милиони људи су боравили у Русији и видели да је овде све одлично. Зато се чују гласови у САД да треба сарађивати са Русијом, јер се нека питања не могу решити без њеног учешћа“, рекао је Чепа.

По његовим речима, Вашингтон није укинуо санкције, јер на тај начин САД спроводе своје спољнополитичке интересе. Међутим, посланик је сигуран да ће се постепено смањивати притисак на Русију.

„Томе ће помоћи и та парламентарна дипломатија која се спроводи на састанцима са конгресменима и сенаторима“, додао је Чепа.

Раније је амерички сенатор Рон Џонсон, који је претходно посетио Русију, изјавио да санкције Вашингтона Москви немају ефекта.

 

спутник

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*