Како да заувек нестанете с друштвених мрежа

Доста вам је Snapchat-а? Уморио вас је Twiter? Заситили сте се Facebooka? Желите да се обришете с друштвених мрежа? То можете да учините а да притом не изгубите драгоцене податке

0

Facebook

Да бисте обрисали свој Facebook налог, отворите Settings, па Security па потом Edit уз Deactivate Your Account. Кликните на линк који ће се појавити.

Једноставно је, али постоји цака: тиме нисте трајно избрисали свој налог него га само деактивирали. Ако желите потпуно да га се решите, треба да отворите ову страницу и кликнете на Delete Мy Account . Добићете неко време за размишљање, након чега ће Facebook заказати брисање свега што имате у року од 90 дана.

Ако пожелите нешто да сачувате, пре брисања, оворите Settings, па кликните на General и онда Download a Copy of Your Facebook Data. Мораћете да унесете лозинку како бисте потврдили да сте то заиста ви, а не неко злонамеран. Моћи ћете да преузимате објаве, фотографије, сачуване четове и још штошта, све у формату HTML.

Google

Како бисте екипи из Mauntin Vjua заувек рекли збогом, отворите страницу свог корисничког налога и кликните Delete Your Account or Services. Наредна опција омогућиће вам брисање појединих делова вашег налога (рецимо, Gmaila или YouTubea) или брисање свега одједном. Као и за Facebook, треба да унесете лозинку.

Ако одаберете брисање одједном, биће вам понуђена листа свега што ће тиме нестати, од фотографија у Google Photos до музике у Google Music. Како бисте потврдили свој одабир, кликните Delete account.

Уз сваки од сервиса биће линк помоћу ког можете преузети своје податке. Њима можете приступити и преко главне странице корисничког налога, тако што ћете кликнути на Personal Info & Privacy и потом скроловати све док не нађете Download Your Data. Одаберите Create Archive.

У следећем кораку моћи ћете да одаберете шта ћете сачувати, а шта не и у којем облику ће вам бити испоручени.

Twiter

Одлазак с Twiterа је једноставан. Како бисте дошли до својих података пре брисања, отворите Settings у wеб прегледачу, кликните на Account и потом на Request your archive . Кад је спремна за преузимање добићете обавештење у виду мејла. Подаци ће бити у формату HTML.

За гашење корисничког налога кликните на Deactivate my account, потврдите свој избор у следећем кораку како бисте покренули брисање. Имаћете на располагању 30 дана како бисте се предомислили. Довољно је да се поновно улогујете и наставите даље као да се ништа није догодило. Ако сте потврдили кориснички налог, на располагању ћете имати читаву годину.

Instagram

Како бисте обрисали кориснички налог на Instagramу, морате отворити ову страницу. Реците Instagramу зашто га напуштате, унесите своју лозинку и кликните Permanently delete my account. .
Можете га и привремено деактивирати, тако што ћете отворити Settings на свом профилу и потом кликнути Temporarily disable my account. Нема временског ограничења па можете наставити кад то пожелите.

Не постоји једноставан начин да извучете фотографије и видео записе с Instagramа. Или сте чували све што сте објављивали паралелно на мобилном телефону (користећи опцију Save Original Photos) или ћете веровати сервисима као што је Инстапорт.

Snapchat

По својој природи Snapchat не оставља дигитални траг вредан помена, иако је последњих година склонија трајности него што је била раније. Не нуди опцију брисања корисничког налога у апликацији, па морате да отворите accounts.snapchat.com у wеб прегледачу, логујете се и потом кликнете на Delete мy Account . Мораћете да потврдите своју одлуку. Добићете 30 дана за реактивацију.

Yahoo

Улогујте се на свој налог и отворите ову страницу. Кад прочитате упозорење о последицама брисања (обрисаће све податке), кликните на Terminate this Account како бисте покренули брисање.

Нажалост, не постоји брз и лак начин да извучете податке с Yahoo-а. Е-пошту можете преузети користећи ИМАП. Ако убаците подешавања за Yahoo Mail у неки други програм, као што су Gmail или Outlook, можете пребацити сву е-пошту.

Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*