Kako istovremeno možete podržavati Mariju Lukić i Gorana Jevtića?

0

Razumem građanski opredeljen deo naroda. Ja sam od kad znam za sebe nacionalno svestan. Više od 16 godina sam do sada proveo u borbi za nacionalno osvešćivanje, buđenje ljudi u mojoj/našoj otadžbini. Razumem i da oni tkz,,građanisti“ imaju svoj sistem vrednosti, dok mi nacionalno svesni i ponosni Srbi svoj/naš nacionalni vrednosni sistem oslonjen na pravoslavnu veru, porodično-patrijahalne poglede i tradiciju.

E sad ono što nisam razumeo je njihova pomama u PRAVDI ZA MARIJU. Meni je prvo nerazumljivo kako neki seksualni predator može da pošalje jednoj ženi prema njenom priznanju 15.000 poruka, da mu ista bude 2 godine sekretarica. Za mene lično, vođen sistemom vrednosti u koji verujem je to neverovatno, jer bi svaka žena žrtva kod patrijahalno-patriotski-pravoslavno vaspitanog porodica se obratila svom mužu, ocu, bratu, dečku…za pomoć. Na kraju i državi ali ne bi čekala 2 godine, i bila mu sekretarica ceo period i trpela te poruke. Već bi ga i sama ošamarila, a kako pomenuta Marija ima i muža i oca, meni smrdi da joj je to uopšte i smetalo, jer dok je seksualni predator koji mora da odgovara za svoje postupke spopadao Mariju bio je član stranke Velimira Ilića i išao je na skupove podrške Vuka Jeremića za predsednika, tada građanistima njegovo manijakalno ponašanje nije smetalo.

Ono što me još više zabrinjava o politizacije Marije i Jutke, je ALARMANTNA podrška HOMOSEKSUALNOM SILOVATELJU i to baš od onih koji su bili ,,najglasniji“ na tviteru: Pravda za Mariju.
Svojevrsne herojine građanske zajednice Bojana Maljević, Biljana Lukić, Staša Koprivica … E sada gde je taj prelaz sa solidarnosti prema ženi koja je bila (svojevoljno u trajanju od 2 godine) žrtva verbalnog seksualnog nasilja, prema solidarnosti ka seksualnom napasniku, ne čak verbalnom već istinskom, Goran Jevtić je, konkretno, u realnosti silovao mladića od 16 godina. Dakle, homoseksualni predator je dobio podršku svih onih koji su tražili pravdu za Mariju. Pa ko je ovde lud? Sem sudije koji je bolesnom SILOVATELJU dao tek 10 meseci kućnog pritvora. Ovo nema više veze ni sa nacijom, ni sa građanstvom, ni sa Vučićem kojeg u sve mešate. Već sa tim da li ste normalni ? Jer u mom sistemu vrednosti vaš Goran ne bi dočekao ni sudiju.

* PS. Čast mi je da se osećam kao pripadnik srpskog naroda. Ne smatram da je nijedan građanin ni iznad, ni ispod nas naroda. Već da smo kao narod, nacionalno svestan jači i da će nam svima biti bolje. Narod srpski dao je Pupina, Teslu, Mišića, Karadžića, Milankovića, Milunku Savić, Velimirovića i mnogobrojne još naše sunarodnike koji su čovečanstvo zadužili. Čast je biti Srbin, a građanin je valjda čovek iz grada, niste vi ništa bolji od nas. I ako sam sam rođen Novo Beograđanin. Ponos mi je pripadnost srpskom plemenu, srpskom rodu, srpskom narodu, srpskom nacionalnom korpusu.
A imate li vi ponos?

Miša Vacić

POSTAVI ODGOVOR

*